онлайн казино Украины

У Чернігові до Дня конституції розгорнули 200-метровий рушник єдності: чи став він рекордним для України

Сьогодні, 28 червня, до Дня Конституції України на Чернігівщині реалізували проєкт «Чернігівщини дерево-життя — могутній України оберіг». У підніжжя Катерининської церкви на в'їзді в місто кілька десятків людей розгорнули двухсотметровий рушник єдності.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

Рушник виконаний у одній з найдавніших, відомих на нашій території з Х століття, традиційних технік нанесення на тканину візерунків — вибійки. Як і в давні часи, для цього використовували дерев’яні дошки, на гладкій поверхні яких вирізьблювали декоративні візерунки.

Авторами ж ідеї, ескізів та дерев’яних штампів рушника стали майстри облцентру народної творчості. Допомогали їм представники місцевого самоврядування, територіальних громад області, національно-культурних товариств, громадських та релігійних організацій — загалом більше 200 чоловік.

Рушник довжиною у 200 м і шириною у 2,2 м, що розгорнули чернігівці та жителі області став рекордним для України. Досягнення підтвердили та зафіксували представники Книги рекордів України, присутні на заході. Сертифікат про реєстрацію рекорду отримала голова ОДА Анна Коваленко та майстри Андрій Каменецький і Наталія Войстрикова.

  • 0
Добавлено: 29-06-2021, 08:07
0
838

Похожие публикации


Наверх