онлайн казино Украины

Вакцину від коронавірусу в Чернігові отримало менше 3 % населення

У Чернігівській області дозу вакцини від COVID-19 отримали вже близько 19 тисяч людей. Серед них – 7,5 тисяч жителів Чернігова. Це менше 3 % від загального населення обласного центру.

Такі цифри оприлюднила у вівторок, 11 травня, на нараді у мерії виконуюча обов’язки начальниці охорони здоров’я Ольга Малець.

За її словами, нормативи для кабінетів щеплень – 30 людей щодня, проте нерідко медики за день вакцинують і по 100 людей.

Значного запасу вакцин від коронавірусу в Чернігові немає. До вихідних, за словами Ольги Малець, у медзакладах міста залишалося по кілька десятків доз.

– Це – на день чи два роботи, – прокоментувала вона. І додала, що місто та область регулярно отримують нові поставки.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко розпорядився в першу чергу провести кампанію з вакцинацію учасників Другої світової війни, яких у місті лишилося близько 70 людей. Втім, вони за віковою категорією і так можуть отримати вакцину в будь-який час, запевнила Ольга Малець.

Враховуючи, що на 3 % населення пішло більше 2 місяців, то для повноцінного завершення кампанії з щеплення у Чернігові (за умови збереження таких самих темпів) знадобиться приблизно 5 років.

  • 0
Добавлено: 12-05-2021, 08:31
0
440

Похожие публикации


Наверх