онлайн казино Украины

Чернігівська область перейшла у помаранчеву карантинну зону

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19. Цифри станом на 15 березня 2021 року змушують вжити до Чернігівської області обмеження помаранчевої зони карантину.

Як і тижнем раніше у червоній колір МОЗ «зафарбувало» чотири області: Івано-Франківську, Житомирську, Закарпатську та Чернівецьку.

Натомість, зросла кількість «помаранчевих» регіонів. До списку додалася Чернігівська область, яка до цього перебувала у жовтій зоні.

Списки областей у кожній карантинній зоні відбувається за 6 критеріями: перевищення епідпорогу інфекційних захворювань, охоплення тестуванням, нові виявлені випадки інфікування, кількість госпіталізацій та динаміка цього показника, завантаженість ліжок з киснем.

До вихідних (станом на 12 березня) Чернігівська область мала показники, які дозволяли їй залишатися у жовтій зоні, але протягом останніх днів 5 з 6 цифр виросли (крім завантаженості ліжок з киснем).

В області не перевищений епідпоріг за грипом та ГРВІ (82 %). Також не перевищений показник завантаженості ліжок, до яких підведено кисень (32 % при дозволених 65 %). Кількість тестувань (мінімум 300 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів) також не перевищена – на Чернігівщині більше 700.

Наближається до порогових кількість госпіталізацій. Дозволено 60 на 100 тисяч населення за останні 7 днів, а у Чернігівській області – 47. Також близько до межі область підійшла за коефіцієнтом виявлення нових випадків (дозволено 20 %, у нас – 15 %).

Перевищено показник лише за одним критерієм – динаміка зростання госпіталізацій у порівнянні з попереднім тижнем (дозволено 50 %, а на Чернігівщині – 54 %). Але за правилами навіть якщо один критерій спрацював – область заносять до списку «помаранчевих».



Помаранчевий рівень карантину не призводить до появи нових обмежень, крім тих, які діяли раніше. Він просто сигналізує про зону ризику.

Натомість у червоній зоні (перевищення за 2 чи більше показниками) вводиться суворий карантин.

  • 0
Добавлено: 16-03-2021, 08:21
0
480

Похожие публикации


Наверх