онлайн казино Украины

Канікули і карантин. Як у школах Чернігова взимку будуть навчатися діти

Зимові канікули для учнів шкіл Чернігова триватимуть з 31 грудня по 10 січня 2021 року. Потім номінально навчальний рік продовжиться, але вже в умовах жорсткого карантину.

Навчальний процес у закладах загальної середньої освіти Чернігова в цьому році завершується 30 грудня. Після цього розпочнуться зимові канікули. Про це з посиланням на начальника управління освіти Василя Білогуру повідомили у міській раді.

– Останній день навчання в цьому році – 30 грудня. Канікулярний період буде тривати до 10 січня. Потім уже повернемось до освітнього процесу, але з урахуванням постанови, яка була прийнята урядом 9 грудня і яка передбачає з 8 січня заборону відвідування загальноосвітніх закладів, крім дошкільних.

Якщо нічого не зміниться, освітній процес буде організовано у дистанційному режимі повністю для всіх, – зазначив Василь Білогура.

Дитячі садочки працюватимуть – карантин на них не розповсюджується.

Окрім цього, учні 1–4 класів з 28 грудня по 30 грудня будуть займатися за дистанційною формою.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на нараді, зауважив, що не втручався в рішення освітян, але вважає його відповідальним. Питання можливого повернення до звичайної очної форми навчання для учнів 5–11 класів на останні три тижні цього року все-таки розглядали на раді директорів шкіл міста. Але ризики визнали вагомішими.

– Ризики прості. Це додатково щодня кілька тисяч дітей їздили б у громадському транспорті, тобто збільшилося б навантаження на нього у години пік. Окрім цього, природа розповсюдження ковіду – кількість контактів. Якщо більше людей контактує один з одним, хвороба передається швидше.

Директори шкіл порадилися і вирішили залишити дистанційну форму навчання на останні три тижні року. І я переконаний: якщо розірвати ланцюг передачі інфекції за рахунок карантинних заходів – локдауну у січні – відбудеться стабілізація по темпу приросту кількості хворих, – зазначив мер.

  • 0
Добавлено: 16-12-2020, 08:06
0
527

Похожие публикации


Наверх