онлайн казино Украины

Замість кронування дерев – вирубка і посадка молодих. У Чернігові – нова концепція

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко визнав, що роботи з кронування дерев у Чернігові не дають потрібного ефекту. А отже – потрібен новий більш радикальний підхід.

Про бажання по-новому підійти до оновлення зелених насаджень мер Чернігова заявив під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 14 квітня.

– Наш досвід кронування… Не суперефект ми отримали. Потрібно, коли заспокоїться ситуація, приймати програму і враховувати фізичну спроможність у тому, скільки ми зможемо посадити дерева на рік, – сказав Владислав Атрошенко.

На його думку, доцільно було би щороку пересаджувати по 200 дерев, що ростуть вздовж вулиць: зносити старі, які перебувають у незадовільному стані, і висаджувати молоді.

– Визначити чітку адресну програму… Оці каштани кроновані, толку з яких вже не буде… І висаджувати нові, – зазначив міський голова.

При цьому, Владислав Атрошенко пропонує купувати не 1-2-річні саджанці, велика кількість з яких може не прижитися, а вже достатньо сформовані дерева віком 5–7 років.

Ціна на такі «саджанці» наразі коливається в межах 10–15 тисяч гривень за штуку. Тож ухвалене рішення, яким збільшується компенсація за спиляні зелені насадження, буде якраз доречним і дозволить покрити витрати.

– Не може бути такого, що якісне дерево можна купити за 15 тисяч, а видаляємо і сплачуємо відновлювальну вартість – 3 тисячі. Так хоча якось приведемо відновлювальну вартість до відповідності реаліям, – прокоментував нові правила міський голова.

  • 0
Добавлено: 15-04-2020, 07:49
0
610

Похожие публикации


Наверх