онлайн казино Украины

Для економії енергоресурсів Чернігову необхідно інвестувати 3 мільярди гривень

За попередні 4 роки в Чернігові було витрачено не енергоефективні заходи для комунальних установ (в тому числі школи та лікарні) 235 мільйонів. Потрібно – в 13 разів більше.

Заступниця начальника управління економічного розвитку міста, начальниця відділу економіки підприємств комунальної власності та цінової політики Віталія Ярещенко розповіла, про витрати на енергоефективні заходи в Чернігові.

За її словами, сукупно за 4 попередні роки місто витратило на утеплення, заміну вікон та інші енергоефективні заходи понад 235 мільйонів. З них 71 мільйон – в 2019 році.

При цьому, розповіла чиновниця, не першочергові заходи потрібно ще майже 900 мільйонів, а загалом для комплексної реновації будівель, де розміщені комунальні заклади та установи – близько 3 мільярдів гривень.

Зі свіжих прикладів проведення робіт Віталія Ярещенко згадала комплексну термомодернізацію школи №5, проведену в 2019 році, що дозволило знизити рівень споживання енергоресурсів вдвічі.

Також очікується значна економія ресурсів після завершення термомодернізації пологового будинку. Тут роботи почалися в 2019 році, а завершити їх планують в поточному році.

Усього ж за 4 роки в Чернігові замінили 27 % від усіх вікон та дверей в комунальних закладах, здійснили комплексне утеплення 4 закладів, триває робота ще на 5 об’єктах.

  • 0
Добавлено: 11-03-2020, 08:09
0
465

Похожие публикации


Наверх