онлайн казино Украины

Будувати пряму дорогу до мікрорайону Шерстянка у Чернігові планують почати у квітні цього року

Тендер на будівництво прямої дороги до мікрорайону Шерстянка у Чернігові планують оголосити в понеділок, 17 лютого. Про це Суспільному сказав начальник управління ЖКГ міськради Ярослав Куц. Будівництво нової дороги до мікрорайону планували починаючи з 2011 року. Тоді його не розпочали через брак грошей. Нині ж будівництво планують почати в квітні і завершити наступного року. Роботи фінансуватимуться з державного та міського бюджетів.

Протяжність нової дороги до мікрорайону Шерстянка майже 600 метрів. Вона напряму з’єднає вулицю Мазепи зі сквером «Казка».

Як каже начальник управління ЖКГ міськради Ярослав Куц, проект будівництва прямої дороги до Шерстянки, розробили торік.

«Зараз отак всі їздять, тобто проїжджають сюди, потім проїжджають по території «Чернігіввовна». Отак проїжджають і отут виїжджають. Тобто ми робимо прямий заїзд на мікрорайон Шерстянка, який скорочує туди дорогу десь кілометрів на 6».

«В цьому році ми його почнемо реалізувати і в наступному році ми його закінчимо. Ми плануємо в цьому році в сезон виконати всі підготовчі роботи і плануємо туди прорізати дорогу, тобто в нижньому шарі виконати асфальтові покриття, щоб туди вже можна було їздити», - говорить Ярослав Куц.
Як сказав голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко в передачі «Звіти наживо», фінансуватимуть будівництво дороги спільно з державного і міського бюджетів.

«Буде реалізований спільний проект Чернігова і обласної державної адміністрації, це буде побудована чи розпочато будівництво дороги на Шерстянку. Що ви маєте на увазі спільний проект, це буде спільне фінансування? – Спільне фінансування, так. – Які відсотки? – 50 на 50», - розповів Андрій Прокопенко.
«Офіційно у нас ще документів з облдержадміністрації немає, але є попередня домовленість. Це була розмова ще два місяці назад, напевно. Міський голова розмовляв з головою облдержадміністрації і він пообіцяв виділити на місто 60 мільйонів на виконання робіт цієї під’їзної дороги», - сказав Ярослав Куц..

Роботи планують розпочати після проведення тендеру. За словами Ярослава Куца, його мають оголосити в понеділок, 17 лютого.

«Проведуть процедуру і ми почнемо будівництво, ну умовно кажучи всі процедури займають місяць часу, тобто з початку квітня почнемо ці роботи, все залежить від того, мають бути призначення до кінця оголошення тендеру».

У Павла Хоменка на Шерстянці живуть батьки. Каже, якщо дорогу зроблять, це економитиме час на дорогу.

«Об’їжджати - це кілометри зайві. Як кажуть, час, і все інше. Шерстянка давно просить про цю дорогу, дуже давно, тому треба».

Жителька мікрорайону Шерстянка Надія Омельченко каже: «Нехай би була пряма дорога, щоб могли машини під’їхати».

«Цю дорогу давно вже треба було зробити, так як немає тут прямих заїздів. Тобто, чи «швидка» чи пожежна, це їм об’їжджати виходить. Або по Попова, круг давати. Тобто, дорога в цих випадках треба», - говорить Артем Заровний.

«Я вважаю, це дуже допоможе мешканцям. Цей район почне більше розвиватися, вже не буде відрізаним від Чернігова», - сказав Євгеній Микитченко.

  • 0
Добавлено: 15-02-2020, 06:21
0
657

Похожие публикации


Наверх