онлайн казино Украины

Еко-ферма з Чернігівщини планує налагодити випуск овечого масла

У Еко-фермі села Сираї, що на Чернігівщині, виробляють сири, масло, йогурти та іншу натуральну молочну продукцію без хімії. У найближчих планах підприємства — почати випуск ще й овечого масла.

Серед переліку продукції: м’який сир, масло, ряжанка, молоко, йогурти, сметана, кефір, десерти. Усе це натуральне і відповідає держстандарту. Для виробництва йогуртів у господарстві вирощують полуницю, інші ягоди купують переважно у невеликих господарств, які не використовують хімію.

«Терміни зберігання продукції обмежені, бо все натуральне: молоко можна зберігати не більше 5-ти днів, сметану, йогурти, кефіри — до одного тижня. До якості сировини на підприємстві ставляться дуже ретельно. Купують лише молоко екстракласу по 12 гривень за літр. У перспективі хочуть завести власне молочне стадо і облаштувати доїльну залу», — зазначається в повідомленні.

На підприємстві встановлене сучасне обладнання. У сироварні — напівавтоматична лінія, нагрівом та охолодженням керують за допомогою комп’ютера.

У найближчих планах підприємства — почати випуск ще й овечого масла. Головний технолог підприємства Зінаїда Симчишин запатентувала його першою в Україні. Таке масло білого кольору, а жирність складає 86-88%. Технолог зазначає, що молоко вівці є набагато кориснішим і краще засвоюється.

За словами Зінаїди Симчишин, ніша з овечим маслом є малоосвоєною та унікальною. Вівці на підприємстві вже є.

  • 0
Добавлено: 13-02-2020, 06:35
0
433

Похожие публикации


Наверх