онлайн казино Украины

Погода дає шанс «залатати» борги за компослуги

Погода дає шанс «залатати» борги за компослугиЗа прогнозом цього тижня температура повітря дозволяє не починати опалювальний сезон у Чернігові.

Середньодобова температура у найближчі дні не падатиме нижче 8С, а у деякі дні вдень досягатиме 20-21С.

Про це повідомили на ранковій нараді у муніципалітеті.

Наразі тепло подається у пологовий будинок. Якщо прогноз зміниться, то оперативно вирішуватимуть питання увімкнення тепла у садках.

Нагадаємо, за нормативами опалювальний сезон розпочинається за умови, коли протягом 3 діб середньодобова температура не перевищує 8С.

Втім, у житловому секторі опалювальний сезон досі під питанням. Адже чернігівці, на жаль, не надто поспішають сплатити за вже використане тепло. Також чимало містян, отримавши «монетизовану» субсидію, використали її не за призначенням.

Ситуація однакова з оплатою за усі комунальні послуги. У КП «Новозаводське» за вересень 100%-ва сплата за надані послуги, борги не зменшились: одні сплачують заборговане, інші нарощують.

«ЖЕК-10» пішов по квартирах боржків у неробочий час. Це дає результат, приміром, в одному будинку по вулиці Космонавтів після таких відвідин 50% боржників сплатили кошти за надані послуги. Загалом за вересень рівень сплати 98%.

За інформацією КП «Деснянське» рівень сплати за надані послуги склав 100,3%. Натомість, підприємству не повернуті кошти пільг з державного бюджету – за 3 місяці вже 1,5 млн грн.

Акцент на роботі із приватним сектором за останній місяць зробили в КП «АТП 2528». Рівень сплати досяг 120%, тобто люди почали сплачувати борги.

Майже 1 млн грн боргів вдалося повернути КП «Чернігівводоканал»: тут запровадили автоматичні телефонні дзвінки тим, хто заборгував за період від 3 місяців до 3 років. Загальний борг підприємства зменшився з 30,3 млн до 30,1 млн грн. Як поінформував керівник Сергій Малявко, підприємство вже тривалий час не може привести тариф у відповідність до підвищеної ціни на електроенергії. Адже регуляторний орган – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКПЗ) – не може зібратись вже декілька місяців, адже не призначені деякі члени цієї комісії.

«Підприємство фактично «затиснене тарифом». Держава не дає можливість привести тариф у відповідності до зростання зарплат та електроенергії. Приміром, собівартість наданої підприємством послуги фактично зросла через підвищення електроенергії. За таких умов тариф має коригуватись автоматично. Так само із зарплатою: не можна не платити, бо цілий перелік людей просто звільниться і підприємство просто зупиниться», - сказав міський голова Владислав Атрошенко.

  • 0
Добавлено: 16-10-2019, 08:05
0
491

Похожие публикации


Наверх