онлайн казино Украины

У Чернігові буде спеціальна відзнака для Героїв війни на сході

У Чернігові буде спеціальна відзнака для Героїв війни на сходіПочесне звання «Захисник України – Герой Чернігова» присвоюватиметься мешканцям міста Чернігова.

Відзнака - за вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО/ООС, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Право присвоєння цього звання належить виключно Чернігівській міській раді. Крім того, це почесне звання присвоюється лише один раз за життя і є довічним. Також може присвоюватися посмертно.

Церемонія вручення Почесного звання проходитиме щорічно, під час святкування Дня захисника України. На урочистостях особам, які удостоєні Почесного звання, вручатиметься Диплом Захисника України – Героя Чернігова та нагрудний знак "Захисник України – Герой Чернігова". Якщо звання присвоєне посмертно, то нагороду передають найближчим родичам.

Також надаватиметься разова грошова винагорода у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, встановлених нормативно-правовими актами станом на 1 січня року, в якому присвоєно Почесне звання.

Відповідне рішення надалі виноситиметься на розгляд сесії Чернігівської міської ради.

Ідея встановлення такої відзнаки виникла цьогоріч, після того, як на ім'я Чернігівського міського голови надійшло клопотання від громадської організації "РОДИНА ВОЇНА" щодо присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" (посмертно) трьом учасникам АТО/ООС: БРУЮ Миколі Віталійовичу, ЗАПЕЦІ Віктору Олександровичу, ЧЕРЕДНІЧЕНКУ Денису Ігоровичу.

На засіданні Комісії виникла дискусія, оскільки усі загиблі учасники АТО/ООС є героями, тому ніхто не має морального права визначати ступінь їх героїзму й мужності та встановлювати черговість у присвоєнні їм почесного звання.

Крім того, відповідно до Положення Комісія розглядає пропозиції про присвоєння даного звання по одній кандидатурі з кожної галузі, але не більше трьох кандидатур загалом на рік. А зважаючи на загальну кількість героїв, цей процес може тривати десятки років. В результаті дане подання було знято з розгляду.

  • 0
Добавлено: 5-10-2019, 08:03
0
488

Похожие публикации


Наверх