онлайн казино Украины

Костевич, Сарана та Коваленко – почесні громадяни Чернігова

Костевич, Сарана та Коваленко – почесні громадяни ЧерніговаВідповідна комісія муніципалітету сьогодні погодила звання «Почесний громадянин міста Чернігова» для відомої спортсменки, Олімпійської чемпіонки Олени Костевич, державного і громадського діяча Валерія Сарани (посмертно) та історика, археолога Володимира Коваленка (посмертно).

За відповідне рішення ще мають проголосувати депутати міськради на найближчій сесії.

Загалом на розгляд комісії було подано 6 кандидатур. Втім, троє - Микола Бруй, Денис Чередніченко, Віктор Запека – є загиблими Героями АТО/ООС. На переконання зібрання виокремити когось із них неможливо.

- Виникла дуже складна ситуація. Адже троє хлопців, які загинули внаслідок російсько-української війни на сході України – в одній номінації. І комісія не змогла виділити когось одного. Дуже важко було голосувати за одного і не надати це почесне звання двом іншим. Загалом у місті більше 50 чоловік загинули внаслідок військової агресії на сході нашої держави. Вони для нас всі – Герої. Тому комісія прийняла рішення – якщо давати почесне звання, то усім. Адже за положенням ми можемо лише одній людині на рік з окремої галузі дати таке почесне звання. Тобто це могло б розтягнутися на 50 років, а це є некоректним і несправедливим, - пояснила заступниця міського голови пояснила Ольга Хоніч.

Як бути з цією ситуацією, та як достойно вшанувати Героїв, радитимуть з громадськістю та ветеранами.

  • 0
Добавлено: 16-07-2019, 07:58
0
614

Похожие публикации


Наверх