онлайн казино Украины

ДЕРИЗЕМЛЯ: «Чи міг відновити кар'єру, але мені потрібен був результат»

ДЕРИЗЕМЛЯ: «Чи міг відновити кар'єру, але мені потрібен був результат»Дворазовий призер чемпіонатів світу Андрій Дериземля в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua прокоментував четверте місце в Гонці чемпіонів в Чернігові , згадав про свою перемогу в Гонці легенд-2019, розповів про пропозиції відновити кар'єру і не тільки.

- Андрій, Ви серйозно налаштовувалися на Гонку чемпіонів, або як на «виставковий» старт?
- Я - максималіст, і коли виходжу на старт, намагаюся все робити максимально добре. Якщо говорити чисто про спортивному результаті, то я їм, в принципі, задоволений. На стрільбі відпрацював непогано, а бігти тут особливо ніде. Четверте місце - чисто втішне ...

Такі гонки, на мій погляд, дуже позитивні і користуються популярністю у глядачів, тому їх потрібно проводити.

- Сім місяців тому Ви виграли Гонку легенд в Білорусі. Наскільки відрізняється рівень організації в Чернігові і Раубічах?
- Порівнювати ці гонки, безумовно, не можна. Тому що там самі топові спортсмени, атмосфера на стадіоні зовсім інша. Спеціально для цієї гонки на стадіоні ставили додаткові трибуни - це багато про що говорить. На чемпіонаті Європи були вільні місця, а на Гонці легенд їх не вистачало.

Там все було зроблено на дуже високому рівні. Хотілося б і в Україні колись таку гонку провести. Сподіваюся, дасть Бог, прийде час, коли буде побудований спортивний комплекс і будуть фінансові можливості запросити легенд світового біатлону. Тому що їм потрібно оплатити проживання та дорогу, як мінімум. Тому це великий обсяг роботи.

- Після вашої перемоги в Раубічах були розмови про те, що Вам потрібно було ще рік або два побігати. Не було таких думок, що, можливо, ви рано завершили кар'єру?
- Ні звичайно. Я йшов, розуміючи, що, можливо, був би якийсь результат, але це не той результат, який я хотів би показати. Час минув і у мене таких думок не було, хоча розмова була досить серйозний. Можна було спробувати потренуватися, потрапити в команду. Складно сказати, як склався б результат. Пропозиції такі були, можна було на більш серйозному рівні їх обговорювати.
- Як вважаєте, чи має Україна шанси на найближчій Олімпіаді взяти медаль? Якщо так, то у кого?
- Звичайно ж, є. Кожен спортсмен, який тренується, сподівається на цей результат. Якщо говорити об'єктивно, то, як правило, багато більше вірять в жіночу команду. Але останній сезон показав, що і чоловіча команда може показати високий результат.

Є жіноча естафета, в ній стабільно можна розраховувати на медаль. В особистих гонках сестри Семеренко і Олена Підгрушна здатні, в чоловічій команді Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов. Будь-хто може.

- Чи стежите за юніорами? Хто з них здатний в майбутньому влитися в еліту світового біатлону?
- Стежу, звичайно ж. Одним з яскравих представників юніорів був Богдан Цимбал. Подивимося, чи вдасться йому. На жаль, падає масовість в тих містах і селищах, де є біатлон. Все складніше вибрати молодь рівня чемпіонатів Європи, чемпіонату світу. Але, я думаю, будуть підростати спортсмени високого рівня з юніорського віку.

- Чому падає масовість біатлону?
- Можливо, немає інфраструктури. Вона залишилася в спадок з Радянського Союзу, а це вже не той рівень. Нинішня молодь звикла до більш комфортних умов, це одна історія. А друга - немає навіть можливості вивести на збір. Якби в Чернігові був сніг, ми могли б тут натренувати молодь. А так снігу немає, «сльота», вони тренуватися не можуть, тому і падає результат.

Нагадаємо, Андрій Дериземля завершив кар'єру після закінчення олімпійського сезону-2013/14, у віці 36 років. У наступному сезоні біатлоніст виступив на чемпіонаті України, після чого були чутки про те, що він може повернутися в біатлон. Однак, ті змагання стали останніми в його кар'єрі.

  • 0
Добавлено: 1-10-2019, 07:39
0
513

Похожие публикации


Наверх