онлайн казино Украины

Без попередження: на Чернігівщині паліїв сухого листя та трави одразу штрафуватимуть

Щоосені повітря в населених пунктах області районі стає отруйним та небезпечним для здоров’я і життя мешканців. Одна з ричин - це випалювання сміття та сухої трави.

Без попередження: на Чернігівщині паліїв сухого листя та трави одразу штрафуватимуть
Куди подіти опале листя, суху рослинність та гілля? Більшість продовжує вирішувати питання традиційним методом – спалюванням, не знаючи, які наслідки це може понести за собою.

За недотримання вимог законодавства недобросовісним чернігівям загрожує адміністративна відповідальність.

За випалювання сухої рослинності притягують згідно зі статтею 152 «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, згідно із чинним законодавством розмір штрафу для громадян становить суму від 340 до 1 360 гривень. Якщо випалювання сухої рослинності зафіксували на об’єктах природо-заповідного фонду, то розмір штрафу збільшується.

Однак, низькі суми штрафів не спонукають населення змінити способи переробки залишків бур'янів.

Куди звертатися, якщо вашим сусідам «закон не писаний», а сморід і димова завіса по всій окрузі? – На гарячу лінію Державної екологічної інспекції в Чернігівській області – (0462) 67-77-69. Або до місцевого відділу поліції - 102.

У громадах, де створена муніципальна варта, можна звертатись і до неї.

Рішення про накладання штрафу на громадянина приймає адміністративна комісія при виконкомі місцевої ради.

  • 0
Добавлено: 16-09-2019, 08:12
0
527

Похожие публикации


Наверх