онлайн казино Украины

Деснянську та Новозаводську районні ради ліквідували – рішення депутатів

Деснянську та Новозаводську районні ради ліквідували – рішення депутатівРішення депутатів завершило кількамісячні консультації та обговорення: чи потрібні місту 2 районні ради із чиновниками та депутатами. 28 голосів «ЗА» і рішення прийнято.

Відтак після наступних місцевих виборах Деснянську та Новозаводську районні ради не утврюватимуть.


Один із аргументів, які наводили прихильники ліквідації рад це економія коштів. Попередньо прорахували, що зменшення витрат на утримання чиновників та приміщень складе від 15 до 21 млн грн.

Ці кошти у міській раді планують направити на важливі для міста речі. 8 мільйонів - для облаштування та ремонтів каналізації у приватному секторі. 2 мільйони - на преміювання працівників управлінь соціального захисту, які продовжать працювати для обслуговування громадян. І решту може бути витрачено на нагальні потреби у сфері освіти та медицини.

Ініціатор рішення про ліквідацію районних рад мер Владислав Атрошенко. Сьогодні він додатково аргументував депутатів:

- Деснянська та Новозаводська районні ради працюватимуть до кінця каденції. А далі у робочих групах опрацюємо переведення функціоналу управлінь та служб. Прогнозуємо, що зросте навантаження на виконком, кількість питання збільшиться. Всі соціальні служби , всі напрямки послуг для людей - все це залишиться. Можливо навіть дещо підвищиться керованість процесів, наблизимо владу до людей. Щодо фахівців, які працюють у цих радах, то ми виважено підійдемо до цього питання, кращих будемо намагатись працевлаштувати в міську раду та в структурні підрозділи, - сказав Атрошенко.

Подумати, як це рішення вплине політично і як краще для людей закликав в обговоренні депутат Олександр Антонов (фракція «Батьківщина»). До речі, він заступник голови Деснянської районної ради.

Громадський активіст Руслан Волощук попросив слова і проаналізував діяльність депутатів районних рад. На його думку, вона вкрай низька. Приміром, депутати майже не пишуть запити. І не долучаються до обговорення важливих для громади питань. Приміром, голосу Деснянської районної ради не чутно під час дискусій про подальшу долю школи №23 на Бобровиці.

Як відомо, рішення про неутворення районних рад вдруге виносять на розгляд сесії. На червневій сесії питання зняли з розгляду. За дорученням міського голови 9 серпня провели відповідне публічне обговорення. Цей захід широко анонсувався у ЗМІ, його могли відвідати і висловити свою думку всі бажаючі.

Тоді посадовці міської ради запевняли, що чернігівці не відчують жодних незручностей у питанні отримання муніципальних послуг. Управління праці та соціального захисту населення, районні служби у справах дітей та територіальні центри соціального обслуговування населення залишаться на своїх місцях, у тих же приміщеннях і з тим же обсягом функцій. Люди зможуть приходити туди, куди вони звикли, і обслуговуватися там як і раніше. Також не відчують незручностей ті, хто звертався до службовців районних рад. Їх функції виконають фахівці профільних управлінь міської ради.

  • 0
Добавлено: 30-08-2019, 08:05
0
597

Похожие публикации


Наверх