онлайн казино Украины

Як депутати мають витрачати «депутатський фонд» від Атрошенка

Як депутати мають витрачати «депутатський фонд» від Атрошенка28 липня в Чернігівській міській раді виконавчий комітет під час позачергового засідання розглянув зокрема й питання щодо програми і використання коштів «Депутатського фонду».
Офіційна назва регуляторного акта – «Програма здійснення заходів, що не могли бути передбачені під час складання міського бюджету, та забезпечення діяльності депутатів Чернігівської міської ради на 2016 рік».
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Чернігівської міської ради.
Як повідомляло вчора видання Svoboda.FM, на «депутатський фонд» піде близько 8 млн, а пропозиція додати схожу суму на зарплати працівникам місцевого самоврядування «провалилася» за сприяння міського голови.
Отже, програма «депутатського фонду» передбачає надання кожному депутату міської ради права направити частину коштів міського бюджету на той напрямок, який цей депутат вважає пріоритетним.
Таким чином депутат одержує додаткову можливість здійснити свої виборчі програми. Фінансування має направлятися адресно, але тільки на:
- здійснення соціального захисту громадян, які опинилися у скрутному становищі;
- зміцнення матеріально-технічної бази закладів міста, які фінансуються з міського бюджету, об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Чернігова;
- здійснення облаштування території міста.
На реалізацію програми передбачено 8,4 млн грн з міського бюджету. Половина цих коштів – а саме 4,2 млн грн, тобто по 100 тис грн на кожного депутата – мають спрямовуватися за загальним фондом бюджету, тобто можуть іти на здійснення видатків споживання. Це означає, що вони можуть використовуватися на будь-який напрямок роботи в окрузі, що не суперечить чинному законодавству.
Друга половина загальної суми має спрямовуватися за спеціальним фондом міського бюджету, а саме - бюджетом розвитку.
Цього року багато депутатів міської ради приєднались до ініціативи не розпорошувати ці кошти, а направити їх на здійснення капітального ремонту міждворових проїздів, включаючи приватний сектор.
Після схвалення виконкомом програма ще потребує затвердження депутатами на сесії міської ради.

Добавлено: 30-07-2016, 09:36
0
0

Похожие публикации


Наверх