онлайн казино Украины

Атрошенко про вибори, минулі й майбутні

Атрошенко про вибори, минулі й майбутніУкраїна останнім часом постійно у стані виборчого процесу. Свою думку про волевиялення цієї неділі та наступні висловив міський голова Владислав Атрошенко.

Так на ранковій нараді він прокоментував підсумки позачергових виборів до парламенту.

"Вибори відбулися, треба поважати вибір людей. Очевидно, що це вибір на користь змін у країні. Можна критикувати цей вибір, хтось каже, що "обрали кота в мішку", адже по багатьох прізвищах кандидатів були і є питання. Але все ж таки це очевидний вибір людей на користь змін у державі", - сказав міський голова.

Він повідомив, що вже привітав депутатів, яких знає особисто, з перемогою. Зокрема, Олега Семінського по 205 округу.

"Сподіваюсь, що чернігівці не помилились із вибором, і цей депутат буде працювати у парламенті, не забуваючи про місце розташування свого округу",- сказав мер.

Міський голова також подякував всім, хто був дотичний до організації виборів та голосування: членам комісій, поліції, всім силовим структурам.

"На фоні багатьох неспокійних міст та округів - у Чернігові вибори пройшли без нюансів. Це приємно: ми демонструємо, що Чернігів цивілізоване місто", - вважає мер.

Що стосується роботи нового складу Верховної Ради, де більшість матиме одну політичну силу, то вперше в Україні створені передумови, щоб нормально працювати і Президенту, Прем'єр-міністру, без конфліктів, маючи всі необхідні важелі. Це величезна відповідальність, де не можна буде сказати на когось, що хтось зірвав прийняття якогось закону, вважає Владислав Атрошенко.

"За таких обставин є і ризики щодо завеликої концентрації влади в руках однієї політичної сили. Якщо вектор буде націлений на розвиток - це позитив, можна очікувати зростання ВВП та розвитку. Якщо ж цим скористаються певні особи для особистого збагачення, то країна знову втратить час. З іншого боку, є ризики позапарламентської боротьби, які країна вже проходила, і які не хотілось би повторювати", - вважає міський голова.

Міський голова про можливі позачергові місцеві вибори:

"Це були, вважаю, останні вибори, коли окремими кандидатами застосовувалися так звані "сітки виборців" - коли один із кандидатів винаймав агітаторів, які приводили на дільниці виборців. Найбільш поширені "сітки" могли бути, за різними оцінками, по 205, 206, 208 та 210 округах. Масово люди отримували гроші. Але бачимо вже вдруге, що ця технологія не спрацювала. Оцінка цього факту - більш позитивний розвиток країни", - сказав міський голова Владислав Атрошенко.

На думку міського голови, у Верховній Раді є політичні сили, які кажуть, куди треба йти. Одні кажуть, що потрібно йти у Європу, інші - що в Росію. Треті наголошують на підвищенні соціальних стандартів. Четверті кажуть, що потрібно міняти обличчя на нові. І так далі. Однак жодна політична сила не визнає, що наразі Україна як держава подібна напіврозбитому автомобілю, який іржавий, з непрацюючою електронікою. Всі кажуть, що на цьому авто треба кудись їхати, а як саме їхати, не кажуть.

"Тому є запит у суспільстві на політичну ситуацію економічного прагматизму і посилення децентралізації. Це дві важливі речі, які, на мою думку, важливі", - сказав Владислав Атрошенко.

Що стосується місцевих виборів, то, на думку міського голови, логічним є для переможців виборів призначити позачергові місцеві вибори. Адже далі буже природній процес зниження рейтингів

"Ми готові до виборів, нам є, що сказати. Наша команда працювала з першого дня після місцевих виборів і працює зараз", - прокоментував Владислав Атрошенко.

  • 0
Добавлено: 24-07-2019, 08:13
0
674

Похожие публикации


Наверх