онлайн казино Украины

Чому до чернігівської школи №7 хотітимуть усі?

Саме в цій чернігівській школі наразі облаштовують найсучасніший спортзал. До цього він був майже в аварійному стані: «сипалися» стіни, надто волого та холодно.

Тож у першу чергу, тут встановлена система опалення, аналогів якій у навчальних закладах міста ще немає. Це спеціальні стельові (!) клімат-панелі, які є елементом системи водяного опалення. Здавалось би, труби опалення попід стелею – це нагрівання не залу, а даху, але ні: нові технології дозволили зробити так, що тепло від таких панелей концентрується вниз на підлогу. І така система дозволяє не тільки забезпечити комфортну температуру у залі з великою кубатурою, а ще й економити до 40% витрат на обігріві приміщення. Також система включає можливість регулювання температури – як автоматичного, в залежності від температур всередині приміщення і на вулиці, так і ручного.

Система опалення діятиме як єдиний комплекс з системою циркуляції повітря в приміщенні.

Окрім того, у спортзалі школи проводять зовнішнє утеплення всіх стін. Вікна, які були з одного боку у всю стіну, сильно зменшені – теж з метою енергозбереження. Це теж незвично, але світла залишається достатньо – це перевірялося і підтверджено спеціальними замірами.

Підлога буде вкрита спеціальним спортивним лінолеумом. Також в оновленому спортивному залі і хлопчики, і дівчатка матимуть при своїх роздягальнях не тільки туалети, а й окремі душові кімнати. До речі, це не нововведення – ці зручності в проекті школи і були, просто дуже давно вийшли з ладу і не використовувалися.

Нове спортивне обладнання для залу вже завезли.

- Усі внутрішні роботи тут мають закінчити до початку навчального року. Можливо, зовнішнє утеплення ще будуть завершувати восени – але всередині все буде готове для учбового процесу. Деякий час у нас не вистачало повної суми для реалізації проекту в цьому році, однак з державного бюджету прийшла субвенція і зараз для завершення робіт по цьому об’єкту вже є повна сума коштів. Це 4,5 млн грн коштів субвенції державного бюджету і 135 тис. грн коштів міського бюджету, -повідомив заступник начальника Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради Олександр Макаров.

  • 0
Добавлено: 17-07-2019, 08:26
0
565

Похожие публикации


Наверх