онлайн казино Украины

Справедливе рішення апеляції прискорить повернення майна законним власникам

Справедливе рішення апеляції прискорить повернення майна законним власникамАпеляційний суд Чернігівської області виніс справедливе рішення на користь приватного підприємства "Жаквін" - власника нерухомого майна на території "оптових баз" за адресою вул. Мазепи, 54.

Епопея усунення реальних власників від їхньої власності за згаданою адресою триває вже понад 10 років. Підприємці пройшли всі "кола пекла" аж до Вищого спеціалізованого суду і вперлися у формальності - процедуру оцінки їхнього ж майна Новозаводським райсудом.

Так, представники ПП у травні цього року позвалися до Новозаводського районного у місті Чернігова суду. Однією з вимог було повне відновлення права власності на нерухоме майно на підставі рішень усіх попередніх судових інстанцій.

Проте, райсуд не дав руху цій справі. Формальною підставою стала нібито "невизначеність" у питанні вартості майна на момент позову. А значить, і "невизначеність" у питанні розміру судового збору. Хоча позивач сплатив 1,5% від суми позову, а саме 8323 грн. згідно договору від 2012-го року. Причому, за своє ж власне майно.

Цікаво те, що Вищий спеціалізований суд у попередніх своїх рішеннях чітко унормовує це питання і невизначеність розміру майна на думку позивачів не може бути відмовою від розгляду по суті:

Втім, Новозаводський суд вирішив не рухати провадження, натомість вирішив дати 5 днів на з'ясування реальної вартості нерухомого майна.

У своїй заяві до Апеляційного суду Чернігівської області позивачі зазначили, що встановити цю вартість протягом 5-ти днів неможливо, позаяк процедура оцінки в реальності займає 45-60 днів, а фізичного доступу до своєї власності вони зараз немають.

  • 0
Добавлено: 11-07-2019, 08:37
0
829

Похожие публикации


Наверх