онлайн казино Украины

Реального виконання рішення суду слід добиватися

Реального виконання рішення суду слід добиватисяГосподарським судом Чернігівської області рішеннями, прийнятими у травні 2015 року, в справах за позовами прокуратури області стягнуто з приватного акціонерного товариства на користь виконкому Чернігівської міськради 162 тисячі грн боргу зі сплати пайового внеску на інженерно-транспортну та соціальну інфраструктуру міста.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.
Однак державні виконавці з червня 2015 року за 9 місяців не провели дій з виконання рішень суду.
У встановлений законом строк не забезпечено примусове виконання рішень, зокрема перевірку майнового стану боржника, опис, вилучення, оцінку, реалізацію арештованого майна.
Прокуратура області в порядку відомчого контролю начальнику Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області направлено скаргу на бездіяльність державних виконавців Центрального відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції, які всупереч вимог Закону України «Про виконавче провадження» не забезпечили виконання рішень суду за позовами прокуратури області.
Разом із тим, прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників Центрального відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції (ч. 1 ст. 367 КК України).
Встановлено, що держвиконавці, неналежно виконуючи свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, всупереч вимогам Закону України «Про виконавче провадження», не забезпечили своєчасне примусове виконання рішень суду.
Внаслідок ненакладення арешту на банківські рахунки приватного акціонерного товариства боржник у період з липня 2015 року по квітень 2016 року перерахував 250 тис грн на користь третіх осіб.
Такі дії призвели до ненадходження коштів до бюджету на виконання рішень суду на суму понад 160 тис грн.
Лише після втручання прокуратури області боржник сплатив кошти в повному обсязі, а виконавчі провадження закрито у зв’язку з фактичним виконанням у повному обсязі рішень суду.

Добавлено: 16-07-2016, 09:46
0
0

Похожие публикации


Наверх