онлайн казино Украины

Скільки заробило місто на продажу незадіяної нерухомості?

Скільки заробило місто на продажу незадіяної нерухомості?Фонд комунального майна Чернігівської міської ради оприлюднив звіт про продаж майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова в 2018 році.

За 2018 рік приватизовано 11 об’єктів нерухомого майна, щодо яких укладено договорів купівлі–продажу на суму понад 18 млн грн (з урахуванням ПДВ).

При цьому суттєвим є те, що завдання фонду комунального майна Чернігівської міської ради – в першу чергу відмовитися від неліквідного майна та продати його, щоб не нести витрат на його утримання.

Новацією минулого року є продаж комунальної нерухомості через електронні аукціони в системі «Прозоро.Продажі». За такою процедурою продані 6 об’єктів з 11. Всі вони суттєво зросли в ціні в процесі торгів. Зокрема, ціна виробничої бази на вул. Любецькій, 34 зросла на 85% від стартової, а нежитлового приміщення по вул. Шевченка, 9 – більш ніж у 6 разів. За останнє змагалися аж 25 учасників.

До речі, після того, як навесні минулого року новий Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна» зобов’язав продавати таке майно тільки через електронні аукціони, Чернігів почав це робити на практиці одним із перших в Україні. До нього такі аукціони провели тільки Львів і Вінниця, а в деяких містах і досі триває підготовча робота. Наше ж місто підписало меморандум з «Прозоро.Продажі» ще восени 2017 року, завдяки чому підготовка відбулася заздалегідь.

Як відомо, система саме публічних електронних аукціонів для продажу комунального майна сьогодні є найбільш прогресивною, оскільки забезпечує більшу прозорість і доступність торгів як для потенційних покупців, так і для громадського контролю.

Початкова вартість об’єктів комунальної власності при продажах на аукціоні та вартість під час викупу визначається на засадах незалежної оцінки. Її проводять суб’єкти оціночної діяльності, визначені на конкурсних засадах за процедурою, передбаченою законодавством.

Звіт Фонду комунального майна Чернігівської міської ради є в загальному доступі на веб-порталі Чернігівської міської ради в розділі «Про місто» (підрозділ «Комунальна власність»).

У цьому розділі також є інформація про всі об’єкти комунальної власності міста Чернігова, які заплановані до приватизації вже в цьому році. Зокрема, всі такі об’єкти відмічені на електронній мапі міста і є можливість перегляду як інформації про них, так і фотографій. Можна ознайомитися і з усім переліком приміщень, які знаходяться у власності територіальної громади міста Чернігова, та переліком вільних приміщень, які можуть бути здані в оренду. Розділ постійно підтримується в актуальному стані.

  • 0
Добавлено: 31-01-2019, 09:22
0
827

Похожие публикации


Наверх