онлайн казино Украины

Олег Ляшко сказав – Олег Ляшко зробив. У чернігівській лікарні встановили новий рентген-комплекс

Олег Ляшко сказав – Олег Ляшко зробив. У чернігівській лікарні встановили новий рентген-комплексУ Чернігівській лікарні №2 презентували новий рентген-апарат, який вдалося придбати завдяки сприянню Лідера Радикальної партії – народного депутата Олега Ляшка.

За словами головлікаря ЧМЛ №2 Володимира Фаля, торік під час святкування 25-річчя лікарні народні депутати від Радикальної партії пообіцяли в короткі строки зробити подарунок – виділити кошти на придбання нового сучасного обладнання для рентген-кабінету.

Сказано – зроблено. До кінця року необхідні три мільйони гривень надійшли до медичної установи, а після тендера за ці кошти було придбано цифровий рентген-комплекс.

– У Європі медичну техніку міняють кожні п’ять років. Не тому що вона ламається, а тому що технології йдуть вперед. А наш старий рентген-апарат – одного віку з лікарнею, - каже Володимир Фаль. – Тепер, завдяки Радикальній партії Олега Ляшка, у нас з’явилося нове обладнання.

Лікар Олександр Бараненко пояснює: нова система дає змогу отримувати більш якісні результати дослідження і при цьому їх не обов’язково роздруковувати – можна записати на диск, що значно здешевлює процедуру.

Олег Ляшко звернув увагу ще й на таку важливу річ, як місце виробництва придбаної системи. Її виготовлено в Україні, а це означає, що виділені кошти посприяли не лише одному медичному закладу окремого міста, а й усій галузі. Люди отримали роботу, економіка – додатковий стимул, медицина – нове обладнання, а пацієнти – додатковий шанс на швидке одужання.

– Італійський такий прилад коштував би сім мільйонів, а такий самий український – три мільйони, – сказав Лідер Радикальної партії. – Це і дешевше, і вигідніше для економіки в цілому.

Олег Ляшко також запевнив, що він і його команда у Верховній Раді й на місцях робить усе, аби підняти медичну галузь на той рівень, коли українці зможуть отримувати якісне лікування не за кордоном, а в Україні.

– «Доступні ліки» мають бути по-справжньому доступними, - наголосив народний депутат, звертаючись до пацієнтів, які стояли в черзі до аптеки КП «Ліки України», щоб отримати безкоштовні препарати. – Бо зараз вам дають їх за принципом «на тобі боже, що мені негоже». Відвідувачі аптеки підтвердили, що так воно і є – ліків бракує, дійсно ефективні препарати до програми не включено, а щоб отримати бодай щось, доводиться годинами стояти в чергах.

Депутат обласної ради, керівник обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Олег Авер’янов одразу ж доручив керівництву комунальної аптеки виправити бодай останню проблему – відпускати пільгові ліки не через одне віконце, а в повному обсязі.

– Радикальна партія не говорить, а робить. Пообіцяли новий корпус в онкодиспансері – зробили, пообіцяли рентген-комплекс – зробили. Те ж саме стосується дитячого садочка на Масанах, який вже добудовується, і по школі в Прилуках… Це реальні кроки, які об’єднують і надихають, дають змогу лікарям працювати і надавати якісну допомогу, – відзначив Олег Авер’янов.

Решту питань Олег Ляшко пообіцяв вирішити шляхом реалізації його ідеї справжньої медичної реформи. На думку народного депутата, потрібно реалізувати три ключові кроки, які дійсно зроблять медицину якісною і доступною:

– Перше – це скасування ПДВ на ліки, що зробить їх дешевшими. Друге – державне регулювання цін на ліки на референтній основі, щоб не було ситуації, коли в Україні один і той самий препарат коштує в кілька разів дорожче, ніж в сусідніх країнах. Третє – посилення кримінальної відповідальності за фальсифікацію медикаментів. Коли люди продають останнє, аби врятуватися, а їм за шалені гроші продають «крейду», наживаючись на біді, – це має каратися як мінімум 10 роками тюрми, – заявив Олег Ляшко.

Ще один вкрай важливий напрямок роботи, над яким працює команда Радикальної партії, – розширення списку безкоштовних ліків за рахунок включення туди препаратів від онкологічних хвороб і антибіотиків.

Також народний депутат зауважив, що, крім лікування, необхідно звернути увагу на ранню діагностику та профілактику захворювань. А ще – пропагувати здоровий спосіб життя. В першу чергу – для молодого покоління. Як і стосовно нового рентген-комплексу, слова Олега Ляшка не розійшлися з ділом. Він тут же поїхав на відкриття чемпіонату Чернігівської області з пляжного волейболу серед молоді. Виступаючи перед учасниками змагань, Лідер Радикальної партії закликав їх не відволікатися на шкідливі звички, а зосередитися на фізкультурі, спорті, освіті.

– Ваша справа – бути успішними і здоровими. А моя – зробити так, аби ваші батьки мали гідну зарплату, яка дозволить забезпечити вам здорове якісне харчування і всебічний розвиток, – наголосив Олег Ляшко.

Він взяв участь у кількох розіграшах, заслуживши схвальні аплодисменти від молодих спортсменів та їхніх тренерів, привітав учасників з Днем захисту дітей, вручив спортсменам волейбольні м’ячі та футболки, а для переможців залишив грошову премію. Селфі і групові фото на пам’ять з народним депутатом стали приємним бонусом до подарунків.

  • 0
Добавлено: 5-06-2018, 08:26
0
645

Похожие публикации


Наверх