онлайн казино Украины

У Чернігові два нові тролейбуси. На черзі ще чотири

У Чернігові два нові тролейбуси. На черзі ще чотириПерші два з шести нових тролейбусів, які Чернігів придбав цього року за кошти міського бюджету, вже надійшли до тролейбусного депо. Зараз вони проходять «обкатку» та процедуру реєстрації, а з середини наступного місяця вже вийдуть на лінії. Очікується, що й решта закуплених машин буде поставлена до Чернігівського тролейбусного управління вже до кінця літа.

Тендер на закупівлю 6 тролейбусів місто оголосило в кінці березня цього року. За найнижчою ціною в ньому перемогло чернігівське підприємство «Еталон-Лізинг». З ним 21 травня підписали договір про поставку машин. Загальна сума за договором - 29 мільйонів 730 тисяч гривень, тобто вартість кожного з шести нових тролейбусів – 4 мільйони 955 тисяч. За оцінкою фахівців, на сьогодні така ціна нового тролейбусу є в Україні мінімальною.

Отже, цього року Чернігів знову поповнюється тролейбусами місцевого виробника Т121-10 «Барвінок». Наразі містом вже їздять 23 тролейбуси цієї модифікації, а з придбаними цього року їх буде 29. Вони низькопідлогові, тобто придатні для заїзду-виїзду людей на візках, а також оснащені іншими сучасними опціями – такими, як інформаційне табло та система голосового інформування, Wi-Fi, можливість підзарядки гаджетів тощо.

За інформацією представника КП «ЧТУ», чернігівське підприємство з року в рік вдосконалює свою продукцію, враховуючи в т. ч. й їх побажання.

Одночасно з закупівлею тролейбусів за власні кошти міста Чернігів вже кілька років працює над тим, щоби більш суттєво оновити тролейбусний парк за допомогою пільгового кредиту Європейського інвестиційного банку. Процес залучення таких коштів є тривалим, але він поступово просувається вперед. Нещодавно ЄІБ схвалив проект розвитку міського пасажирського транспорту у Чернігові. На сайті міської ради вже оголошено план про проведення міжнародного тендеру на закупівлю тролейбусів.

  • 0
Добавлено: 19-06-2019, 08:58
0
1 002

Похожие публикации


Наверх