онлайн казино Украины

Підприємці – меру. Про «Шанхай», якого немає

Підприємці – меру. Про «Шанхай», якого немаєНеюридична відповідь підприємців неіснуючого ринку «Шанхай» на заяву мера Чернігова надзвичайно проста: «дуже важко шукати чорну кішку у темній кімнаті, особливо, коли її там немає» (Конфуцій).

А ще простіше – не потрібно обманювати громаду міста. У тому числі депутатів міськради та своїх підлеглих.

Зарубайте собі на носі – Ви не Цар! Не Бог! Не Князь чи Імператор Чернігова! Ви – формальний «слуга народу»! Звичайний чиновник місцевого самоврядування, якого громада міста на місцевих виборах обрала міським головою. Тимчасово і доволі невеликою кількістю голосів.

Ви, згідно Конституції України, повинні діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією та законами України. На превеликий жаль, Ви цими чеснотами не переймаєтеся. Можливо, плутаєте особисті почуття з діяльністю держслужбовця? І замість того, аби сприяти поповненню міської скарбниці Чернігова, тільки відлякуєте мешканців міста займатися підприємницькою діяльністю. Через що місто щорічно втрачає мільйони гривень податкових надходжень.

Хочемо відповісти на емоційне Звернення мера у «Фейсбук» та під час лютневої сесії до громади Чернігова з надуманими звинуваченнями на нашу адресу. По кожному пункту.

* * *

Ми називаємо Україну своєю державою. Без казна-яких «якщо». Ми віримо, що таке поняття «честі мундиру» існує не тільки для силових структур – а й для всіх державних службовців, незалежно від чинів, звань чи рангів.

Без жодних дозвільних документів ринок «Шанхай» не існує. Його просто немає.

Офіційно працюють десятки різноманітних суб’єктів підприємницької діяльності. Які мають у своїй власності будівлі, земельні ділянки (на яких вони знаходяться) тощо.

Офіційно сплачують всі податки та збори. Не мають жодних заборгованостей. Не порушують жодного закону чи правила. Займаються підприємницькою діяльністю тільки за наявності всіх дозвільних документів та угод.

Звертаємося публічно щодо підтримки нас – суб’єктів підприємницької діяльності, як громадою міста, так і політичними партіями чи громадськими організаціями. Звертаємося з дуже простою тезою: до нас були підприємці, після нас будуть підприємці, – але повинна бути влада у місті, яка діє лише в рамках дозволених законодавством. Щоб не існувала така вакханалія поза будь-яким законодавством. Аби будь-які особисті симпатії чи антипатії ні в якому разі не брали верх над законом. А ми роками не витрачали свій дорогоцінний час на судові процеси. Хоча ми їх постійно і виграємо.

Щиро будемо раді приїзду всього юридичного відділу на нашу територію. Пригостимо чаєм, кавою та печивом. Допоможемо зафіксувати це все і подати офіційні заяви до усіх служб, у повноваженнях яких може бути ця ситуація. Розповімо та покажемо документи, аби вони на власні очі побачили, що кожен з суб’єктів підприємницької діяльності, які працюють на неіснуючому в природі ринку «Шанхай», має відповідні угоди з постачальниками послуг (вода, електроенергія тощо). Як і жодних заборгованостей чи порушень.

* * *

А тепер трішки не в рамках відповіді на кожен абзац Звернення-звинувачення від мера.

Нагадаємо: затята «боротьба» мера Чернігова з нами, простими підприємцями, тягнеться роками. Не відаємо – отримує він від цього задоволення чи ні. Але його «казочки» про те, що ми винні скарбниці міста мільйони гривень податків та ще й «упущеної вигоди» – розвінчані вже не тільки в чернігівських судах! А і в апеляційних інстанціях!

І всі судові витрати тепер буде сплачувати міськрада! Зауважимо, що сама міськрада своїх грошей не має! Це – гроші платників податків! Тобто – наші гроші! При цьому, мер з власної кишені жодної копійки не викладе. Вибачте, але таких безвідповідальних за свої слова скнар ще пошукати треба!

До речі, якщо справжні журналісти (які мають уявлення щодо професійної етики), представники не кишенькових громадських організацій чи партій матимуть бажання ознайомитися з десятками рішень судів усіх інстанцій – не питання! Наперед скажемо – ми їх всі виграли!

Від нас лише одне прохання: коли наш мер когось у чомусь звинувачує – попросіть документи, які це підтверджують. За чернігівською практикою вас точно пошлють! Ні, не туди, куди ви подумали. А зробити офіційний запит, а потім довго і нудно чекати на «відписку».

  • 0
Добавлено: 1-03-2019, 08:24
0
595

Похожие публикации


Наверх