онлайн казино Украины

Бюджетники Чернігова до кінця року грішми забезпечені, – обіцяє Атрошенко

Бюджетники Чернігова до кінця року грішми забезпечені, – обіцяє Атрошенко«Місто Чернігів не має та й 31 грудня не матиме заборгованості по заробітній платі працівникам бюджетної сфери», – заявив міський голова Владислав Атрошенко під час засідання виконкому міськради 15 листопада.
Це прозвучало при обговоренні виконавчим комітетом звіту начальника фінансового управління міської ради Олександра Мельника про виконання міського бюджету за 9 місяців 2016 року.
На даний час у бюджетах багатьох населених пунктів, у тому числі й по Чернігівській області, є проблеми з виплатою заробітної плати бюджетникам до кінця року. Вони чекають на додаткові дотації з обласного чи державного бюджетів.
У той же час, у Чернігові фінансування по всіх захищених статтях на цей рік повністю забезпечене.
«На сьогоднішній день мені не відомо про факти будь-якого недофінансування заробітної плати або інших захищених статей у місті, - відповів Олександр Мельник на запитання одного з членів виконкому. - Але навіть якщо такі випадки будуть виявлені, в нас є резерви перекрити ці видатки за рахунок економії фонду оплати праці».
Згідно зі звітом, за 9 місяців цього року до загального та спеціального фондів міського бюджету зараховано понад 1612 млн грн, у тому числі: до загального фонду – більше 1542 млн грн, до спеціального фонду – понад 69 млн грн.
Торішні обсяги надходжень аналогічного періоду перевищено більше, ніж на 525 млн грн, або на 48,3%. Загалом, йде перевиконання міського бюджету 2016 року.
Обсяг власних та закріплених надходжень загального фонду міського бюджету за січень-вересень поточного року становить понад 714 млн грн. У порівнянні з минулим роком надходження зросли більше, ніж на 268 млн грн, або у 1,6 рази.
Станом на 1 жовтня поточного року обсяг отриманих офіційних трансфертів склав більше 827 млн грн, або 99,2 % коштів, передбачених на 9 місяців поточного року. Зобов’язання щодо субвенцій по галузях освіти та медицини держава виконала вчасно й стовідсотково, по субсидіях - ще не повністю. Але загалом, бюджет 2016 року буде виконаний повністю і, головне, забезпечено всі захищені статті.
Головною причиною зростання дохідної частини бюджету стала бюджетна децентралізація.
У той же час, держава залишає "на місцях" не тільки більше доходів, а й більше зобов'язань у фінансуванні тих чи інших сфер. І зобов'язання по видатках постійно збільшуються, - йшлося на виконкомі. - Тому ставлення до питань бюджетних надходжень і до планування видатків має бути раціональним і виваженим. Особливо при плануванні бюджету на наступний рік, на який урядом анонсовані законодавчі зміни, посильність яких для місцевих бюджетів на сьогодні залишається під питанням.

Добавлено: 17-11-2016, 10:37
0
0

Похожие публикации


Наверх