онлайн казино Украины

Що робить "Зеленбуд" взимку

Що робить "Зеленбуд" взимкуПрибирання доріжок від снігу у парках і скверах Чернігова, розчищення сходів і східців, лавочок і пам’ятників, посипання доріжок спеціальною сумішшю, щоб убезпечити жителів і гостей міста від ожеледиці, вивезення снігу, прибирання сміття - такі завдання мають виконувати працівники КП «Зеленбуд» взимку.

Відповідно до угоди з управлінням ЖКГ Чернігівської міської ради щодо догляду за зеленими зонами, парками та скверами, в обов’язках КП «Зеленбуд» - 60 пунктів, воно виконує півсотні різновидів робіт, розповідає керівник підприємства Роман Cтаріков.


В зимовий період площа територій, які потребують щоденного догляду комунальників, не зменшується. Нагадаємо, що КП «Зеленбуд» відповідає за благоустрій 7 парків, 9 скверів, 4 бульварів і 3 лісопарків. Загалом - близько 800 га. Для механізованого розчищення від снігу доріжок, сходів, прилеглих до бордюрів ділянок нині використовується 9 одиниць техніки, що обладнана відвалами та щітками. До навантаження та вивезення снігу з парків залучаються ще 6 одиниць: 2-3 навантажувача та кілька тракторів з причепами. Буває, за день вони вивозять на полігон до 100 тонн снігу!

До прибирання залучені ще й людські руки.

«В будні виходять близько 30 працівників, в суботу та неділю чергують відповідальні особи, задіюємо до 15 чоловік, - продовжує розповідь про зимові клопоти комунальників головний інженер КП «Зеленбуд» Василь Кошельник. - Якщо випав сніг, ми маємо зробити все від нас залежне, аби парки та сквери не перетворилися на ковзанки й замети. Працівники вручну протирають лавки, зчищають сніг з гранітних поверхонь, пам’ятників, очищають урни від сміття, збирають якесь випадкове сміття, гілля».

Роботи стає більше, коли наступає відлига, бо вранці слизько ходити, вдень сніг тане, а за ніч підмерзає, треба слідкувати, аби під бордюрами не скупчувалися кучугури, було чисто. Працівники КП «Зеленбуд» чистять від снігу фонтани, слідкують, аби в парках було охайно. Коли сніг тане, «раптом» з’являється сміття, його треба вчасно прибрати. Крім того, навіть взимку підприємство не припиняє роботи з видалення аварійних дерев, вирізує сухе гілля, вирубує самосійні дерева (діаметром до 10 см).

«Технікою ми забезпечені, але вона дещо застаріла, - підсумовує керівник підприємства Роман Старіков. – На цей рік запланували купити 2 трактори - МТЗ 320 та МТЗ 622. Оновимо автопарк і будемо прибирати ще краще, якісніше».

  • 0
Добавлено: 31-01-2019, 09:22
0
1 209

Похожие публикации


Наверх