онлайн казино Украины

Перша річниця мовного центру «Відкритий Світ»

Перша річниця мовного центру «Відкритий Світ»Рівно рік тому, 2 квітня 2017 року, у Чернігові запрацювала унікальна громадська організація «Мовний центр «Відкритий Світ».

Вона об’єднала родини дітей з особливими освітніми потребами і фахівців, що надають якісну психолого-педагогічну допомогу цим дітям.

Дата народження Центру обрана невипадково, адже саме 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про аутизм.

Діти з розладами аутистичного спектру в полі особливої уваги педагогів «Відкритого Світу». Саме тут вони можуть отримати комплексну спеціалізовану допомогу – від консультування та складання індивідуальної програми розвитку, до системних занять з логопедом, дефектологом, психологом, нейропсихологом, реабілітологом.

Родзинкою діяльності Центру є застосування всесвітньо відомої терапії TOMATIS. Центр «Відкритий Світ» – єдиний в області, що запровадив цю педагогічну методику.

Сьогодні з нагоди річниці створення та на знак солідарності з людьми, що живуть з аутизмом, у Мовному центрі «Відкритий Світ» відбулася зустріч-флешмоб, до якої долучилися батьки та вихованці Центру, представники депутатського корпусу міської ради, медичної та освітньої галузі Чернігова.

Зокрема, дружну родину Центру привітав керівник міського управління освіти Василь Білогура, який підтримав колектив на початку його становлення.

Він передав дітям та педагогам подарунковий сертифікат на купівлю розвивальних посібників та іграшок.

«Світ змінюється, і вимога часу до освітян – створити необхідні соціальні й психологічні умови для максимально ефективної адаптації в суспільстві дітей із різними станами, в тому числі з розладами аутистичного спектру.»

Також свою підтримку та солідарність висловили завідувачка дитячої міською поліклінікою №1 Людмила Овсієнко, яка разом зі своїми колегами здійснює медичний супровід вихованців Центру, та директор першого в Україні Чернігівського інклюзивно-ресурсного центру Олена Підмогильна.

Спільно учасники зустрічі створили символічну емблему на підтримку дітей з особливим потребами, запустили в небо традиційні блакитні кульки (блакитний колір – міжнародний колір аутизму) та розділили приємні святкові миті з батьками і вихованцями громадської організації «Відкритий Світ».

  • 0
Добавлено: 3-04-2018, 08:21
0
1 433

Похожие публикации


Наверх