онлайн казино Украины

Міська влада спиятиме забудові на місці зношеного житла

Міська влада спиятиме забудові на місці зношеного житлаМісто Чернігів розробить спеціальний порядок, який передбачатиме пільги для інвестора-забудовника при спорудженні ним нового житла на місці старих будівель.

Завдання підготувати проект такого документу Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко дав головному архітектору міста 5 липня на засіданні виконкому.

Пряма мова – від «дуже наближеного» телеканалу «Дитинець»:

«Такий спеціальний порядок має стимулювати забудовника, щоби за окремими адресами - за узгодженням і, навіть, на прохання мешканців - замість старих квартир збудувати новий будинок. Зокрема, на вул. Текстильників, 23. І таких у нас будинків по місту – від 150 до 200. З деякими відмінностями, краще-гірше, але, в принципі, такого ж стану. Тільки на Шерстянці – до 60 таких будинків, – сказав міський голова. – Звісно, це не дуже цікаво інвестору. Відповідно, нам потрібно сформулювати спеціальні умови – як мінімум, нульовий пайовий внесок, а, можливо, ще й умовну компенсацію за 1 кв. м житла, яке будується взамін старих квартир. Таким чином, ми могли би поступово розробити програму оновлення цього житла та руйнування старих будинків. Це могло би зняти напругу та зацікавити інвесторів. Але під час спілкування з деякими інвесторами вони заявили, що не готові взяти на себе переговорну функцію та юридичні аспекти домовленостей з самими жителями. Втім, готові розмовляти з виконкомом. Необхідно запропонувати фінансову складову, щоб це не було тягарем для бюджету. За наших реалій люди, які живуть в цих будинках, не мають можливості поміняти житло, доплатити різницю та інше».

На думку міського голови, у таких випадках можливі різні варіанти об’єднання декількох старих будинків та будівництва високоповерхового багатоквартирного будинку на цій території.

  • 0
Добавлено: 7-07-2018, 08:36
0
1 959

Похожие публикации


Наверх