онлайн казино Украины

У Чернігова можуть з’явитись два міста-партнери

У Чернігова можуть з’явитись два міста-партнериНа сьогодні у Чернігова 8 міст-партнерів. Але вже найближчим часом може додатись ще 2.

Як відомо, Чернігів має 8 угод про співпрацю з містами-з різних країн. Це:

Гомель (Республіка Білорусь),
Меммінген (Німеччина),
Тарнобжег (Республіка Польща),
Огре (Латвійська Республіка),
Петах-Тіква (Ізраїль),
Градець-Кралове (Чешська Республіка),
Габрово (Болгарська Республіка) та
Прілеп (Республіка Македонія).
А вже найближчим часом, за словами заступника Чернігівського міського голови Олександра Ломако, до цих міст партнерів може додатися ще два: Кутаїсі (Грузія) та Лекко (Італія).

Так, перебуваючи на святкових заходах у Гомелі, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поспілкувався з мером міста Кутаїсі, одного з найбільших міст Грузії. Очільники міст дійшли згоди в тому, що міста могли би бути цікаві одне одному, особливо - у питаннях туристичного обміну та інших сферах.

Також вже є певні напрацювання щодо партнерства з містом Лекко (Італія). Громада цього міста у співпраці з Обласним дитячим фондом вже більше 20 років приймають на відпочинок та надають іншу матеріальну підтримку чернігівським дітям-сиротам і дітям-інвалідам.

Нещодавно Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні Давіде Лачечіліа та представників громади Лекко відвідали Чернігів. І підтримали пропозицію чернігівського міського голови закріпити дружні стосунки між містами на офіційному рівні. Наразі триває листування з цього приводу.

Як відомо, за ініціативи Владислава Атрошенка Чернігівська міська рада розірвала партнерські відносини з Псковом, Митищами, Ростовом та Брянськом.

  • 0
Добавлено: 27-09-2018, 09:02
0
1 234

Похожие публикации


Наверх