онлайн казино Украины

Дискусійна платформа з проблем інтеграції ромів у сучасне українське суспільство

18 липня 2018 року у залі засідань президії Чернігівської обласної ради відбулась робоча зустріч з питань реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини. Метою дискусійної платформи ромських НУО, органів місцевого самоврядування, органів державної влади, представників громадського сектору був пошук спільних позицій та практичних алгоритмів дій, спрямованих на виконання обласного плану заходів, і головне, попередження злочинів на грунті неприязні та упередженого ставлення до осіб ромської спільноти.
Зустріч була організована і проведена Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації спільно з чернігівською ромською громадською організацією «РОМАНО ДРОМ». У зустрічі взяли участь в.о. директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації П.Веселов, в.о. начальника відділу у справах національностей та релігій Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації О.Галушко, представник секретаріату міжвідомчої робочої групи з питань реалізації ромської стратегії при Міністерстві культури України Т.Курач, представник уповноваженого Верховної Ради України з дотримання рівних прав і свобод Л.Козуб, майор поліції, керівник відділу дільничих офіцерів Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області О.Флюгерт, представники ромських, патріотичних та правозахисних організацій з Чернігова та інших регіонів України.
Під час зустрічі обговорювалися питання будь-яких утисків представників ромської спільноти, попередження проявів асоціальної, а іноді і противоправної поведінки в суспільстві, адаптації до цивілізованих, моральних норм поведінки в соціумі.
Для вирішення нагальних проблем учасники дискусійної платформи дійшли згоди про необхідність тісної співпраці органів державної влади, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів та ромських громадських організацій та чіткого виконання обласного плану заходів щодо захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.

  • 0
Добавлено: 23-07-2018, 22:00
0
827

Похожие публикации


Наверх