онлайн казино Украины

Чернігівці проти знесення будівель ЧВВАУЛ

Чернігівці проти знесення будівель ЧВВАУЛТрадиційно народ «прокидається» і прагне відмінити якийсь процес (наприклад, забудови), коли він вже розпочинається. Так і цього разу із будівлями ЧВВАУЛу.

Давненько все йшло до того, що на цей шмат землі покладуть око забудовники. І ось вже зносять старовинні будівлі Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків.

Натомість Олексій Титаренко створив електронну петицію щодо заборони знесення історичних будівель на території колишнього ЧВВАУЛу.

Автор аргументував петицію наступним чином:

«Комплекс будівель ЧВВАУЛ був збудований в кінці 19-го сторіччя як казарми гусарського полку, і є архітектурною пам'яткою. За часів УНР в ньому розміщувався добровольчий полки УНР ім. Нетьмана Петра Дорошенка, а за СРСР - Чернігівське Вище Військове Авіаційне училище льотчиків, яке навчало кращихбойових льотчиків, в тому числі Першого космотнавта України Леоніда Каденюка. Зараз будівлі перебувають у занедбаному стані, а ті, хто їх арендує замість відновлення, почали знищувати. Просимо зберегти архітектурні пам'ятки (оскільки їх і так мало в Чернігові - "місті легенд", яке прагне стати туричстичним) та пам'ять про краще училище льотчиків. Будівлі необхідно оздобити охоронними дошками і забронити арендаторів їх перебудови, лише реставрацію».

Збір підписів почато 30 травня, залишилося ще 24 дні.

Тим часом петиція вже зібрала половину мінімально необхідного – 126 голосів.

  • 0
Добавлено: 6-06-2018, 08:28
0
776

Похожие публикации


Наверх