онлайн казино Украины

Міськрада запевняє, що дерева на Валу аварійні

Міськрада запевняє, що дерева на Валу аварійніДерева на Валу в історичному заповіднику які невідома особа тишком-нишком розмітила хрестами, – аварійні.

В цьому запевняє Чернігівська міська рада вустами начальника КП «Зеленбуд» Романа Старікова.

Власне, тези наступні.

1. Обстеження проводили 14 лютого представники:
а) КП «Зеленбуд;
б) Держекоінспекції;
в) Управління ЖКГ.

Виходить, як бачимо, щонайменше троє осіб одночасно. Однак у той день, 14 лютого, на Валу була помічена чомусь не три, а одна невідома особа, котра псувала кору дерев.

2. Стверджується, що обстеження проводилося, цитата, «з метою виявлення зелених насаджень, що можуть нести загрозу життю та здоров’ю відвідувачів парку».

Однак справжню мету чітко вказують озвучувані в останні кілька місяців плани міськради влаштувати на Валу реконструкцію. А доки про реконструкцію на Валу не було мови, КП «Зеленбуд» хоч у в вус подув щодо безпеки відвідувачів Валу?

Раптове співпадіння бажання міського голови розгорнути реконструкцію на Валу з турботою КП «Зеленбуд» про безпеку відвідувачів парку виключає відома в Чернігові давнішня тенденція. Дерева в Чернігові падають де завгодно й коли завгодно, в тому числі в центрі міста.

3. «Якщо аварійне дерево впаде на людину, відповідальність понесуть міські служби», – каже пан Старіков.

Примірювання на себе ролі жертви. Замість цього згадаймо реальні випадки компенсації з боку комунальних служб. З минулого, а не з припущень про майбутнє. Тільки цієї зими далеко не не одне авто в Чернігові гепнулося дерево. Виплатили? Всім? А посадою хто відповів?

4. «Обстеження було об’єктивним».

І це пан Старіков каже про територію, де планується освоювати бюджетні гроші на майбутню реконструкцію.

Як показує досвід Чернігова, якщо, наприклад, Сергій Берестовий зробив внесок на музичний фонтан, то на місці будівництва «Акваріума» всі дерева будуть і хворі, й аварійні. Приклад з часів «попередника», але принцип об’єктивного обстеження на місці майбутніх будівельних (реконструкторських) робіт, як бачимо, не змінюється зі зміною міського голови. Тільки замість центральної паркової алеї нині виступає територія історичного центру міста та історичного заповідника.

* * *

«Дії свого підприємства прокоментував директор КП «Зеленбуд» Роман Старіков», – повідомляє міська рада про доповідь на щотижневій розширеній нараді Чернігівського міського голови 20 лютого.

Ні, не так. Неправильно. Обмовка по Фрейду. Недоречна. Не «свого».

Не «свого», а комунального! Комунального підприємства «Зеленбуд».

Отже:

«Він повідомив, що 14 лютого працівниками КП «Зеленбуд» спільно з представником Державної екологічної інспекції України та представником Управління ЖКГ міста проводилося попереднє обстеження стану дерев на території парку імені Коцюбинського, з метою виявлення зелених насаджень, що можуть нести загрозу життю та здоров’ю відвідувачів парку (аварійних, фаутних та таких, що досягли вікової межі). Роботи виконувалися на підставі листа від Управління ЖКГ міської ради від 29.12.2017 року.

– Виявлені аварійні дерева були позначені, – продовжив Роман Старіков. – Вчора роботи по обстеженню продовжилися. Але через не дуже законні вимоги деяких громадських активістів обстеження було припинено. Наразі будемо його продовжувати, але вже з залученням правоохоронних органів. При обстеженні були виявлені аварійні дерева. Наприклад: товщина стовбура 40 см, глубина ураження (дупло в дереві) 24 см. Таки дерева є аварійно-небезпечними. Обстеження було об’єктивним. Це підтверджено актом і підписом Державної екологічної служби України, які також є фахівцями в цьому напрямку. У разі, якщо аварійне дерево впаде на людину, відповідальність понесуть міські служби.

Також хочу додати, що були деякі зауваження в соціальній мережі Facebook стосовно цінності цих порід дерев. Були натяки, начебто працівники Зеленбуду спеціально помічають дерева, щоб використати їх деревину. Пояснюю ситуацію стосовно цього. У місті не може бути проведено звалювання дерева таким чином, щоб деревина мала промислову цінність. Для цього потрібно довжину спиляного стовбуру робити не менше 4 метрів. Якщо колода в 4 метри впаде на асфальт, бруківку чи на дитячий майданчик, то воно нанесе великої шкоди. Спостерігаючи за роботою працівників Зеленбуду можна побачити, що видалення дерев робиться починаючи з крони, з обрізки гілок, потім вони зрізують стовбур маленькими частинами.

  • 0
Добавлено: 23-02-2018, 09:20
0
769

Похожие публикации


Наверх