онлайн казино Украины

Справа про розгін чернігівського Євромайдану знову в суді

Справа про розгін чернігівського Євромайдану знову в судіДо зали судових засідань заходять п’ятеро постраждалих і обвинувачений. У Деснянському районному суді Чернігова знову розглядають справу про розгін місцевого Євромайдану.

Апеляційний суд Київської області повернув на новий розгляд до першої інстанції справу розгону мітингу в Чернігові у сквері біля Красної площі наприкінці 2013 року.

Це було 25 листопада 2013-го. Державні виконавці разом із тоді ще міліцією зносять міні-сцену у парку імені Попудренка. Звукову апаратуру, намети закидають у вантажівки.

На той момент на Майдані чергувало 5-ро мітингувальників, щоб їх розігнати, задіяли близько 50-ти правоохоронців та людей у цивільному. Пригадує Олександр Тавлуй, який бачив все на власні очі.

Державні виконавці свої дії тоді пояснили рішенням окружного адміністративного суду. Туди у свою чергу позивалася Чернігівська міська рада. Документ готував тодішній юрист міськради – Павло Вовк. Згодом його звинуватили в незаконному перешкоджанні проведення зборів та мітингів, а також у зловживанні владою. У листопаді 2016-го Вовка виправдали, але постраждалі з таки рішенням не погодилися – звернулися до Апеляційного суду.

Павло Вовк у своїх діях не бачить нічого протизаконного. За його словами, це підтвердили і суд першої інстанції, і апеляційний також. Пояснює скасування вироку, посилаючись на судове рішення.

6 лютого у Деснянському районному суді мало відбутися підготовче засідання в цій справі. Але воно так і не розпочалося – не з’явився захисник Вовка.

Заперечень ні з боку постраждалих, ні збоку прокуратури не було. Тож судове засідання перенесли на 1 березня.

  • 0
Добавлено: 8-02-2018, 08:48
0
1 104

Похожие публикации


Наверх