онлайн казино Украины

Вовк закликав Феміду судити його швидше

Вовк закликав Феміду судити його швидшеСуд над екс-керівником юридичного відділу чернігівської міськради Павлом Вовком відкладено на 7 квітня на 08:30.
Розгляд кримінального провадження, що мав сьогодні розпочати суддя Деснянського районного суду міста Чернігова Руслан Григор'єв, було зірвано через відсутність… потерпілого «євромайданівця» Станіслава Тавлуя.
Останній, за словами представника прокуратури Андрія Пилипенка, хотів брати участь у судовому засіданні, але не зміг, «ймовірно, через невідкладні сімейні справи». Станіслав Тавлуй не повідомив суд про причини неприбуття. На відміну від нього, ще двоє потерпілих (Світлана Жимолостнова та Ірина Черенько) надіслали заяви з проханням розглядати справу без них. Відтак у залі засідань були лише двоє їхніх «братів по нещастю»: Володимир Сергієнко та Сергій Соломаха, власне підсудний Павло Вовк та його захисник Андрій Душин.
«Зважаючи на те, що у суду відсутні відомості про належне інформування про час і місце засідання потерпілого Тавлуя (а це унеможливлює розгляд справи), відкласти його проведення», - зачитав своє рішення суддя.
Очікується, що наступного разу Феміда все ж розпочне дослідження резонансного кримінального провадження, порушеного за фактом вчинення правопорушень, передбачених ст. 340, ч. 1 ст. 364 КК України (створення перешкод для мирних зібрань та перевищення службових повноважень) відносно учасників чернігівського «євромайдану».
Як розповів Сергій Соломаха, свого часу справу розгону революціонерів розділили на 4 частини зі схожими звинуваченнями.
«Окремо виділили провадження проти полковника міліції Євгена Гребенюка, що керував знесенням намету, за яким у суді першої інстанції виголошено виправдальний вирок, - пояснив він. - Апеляцію на нього подали і прокуратура, і всі потерпілі. Друга справа – проти посадовця державної виконавчої служби Андрія Рокача, що зачитував скандальну постанову суду про заборону акції. Наразі триває заслуховування свідків. Третя справа – проти Павла Вовка. Четверта справа – проти судді Олександра Зайця (автор постанови про заборону акцій у сквері Попудренка) – перебуває на стадії слідства».
Сергій Соломаха нагадав, що суд над Павлом Вовком затягується майже рік.
«Суддя Андрія Стеблина повертав обвинувальний акт в прокуратуру через те, що немає підпису фігуранта про ознайомлення зі звинуваченням, - зауважив потерпілий. - У судах двох інстанцій з`ясувалося, що він відмовився підписувати документ у травні 2015 року і були певні порушення. Після трьох перенесень у вересні відбулося підготовче судове засідання, на якому сторона захисту навела півтора десятка причин не розглядати нічого в принципі, але суддя Григор`єв відкинув їх і сьогодні мало розпочатися перше засідання».
Власне підсудний сьогодні вимагав прискорити розгляд і не відкладати його більше, ніж на тиждень. Заява промовиста, адже Павло Вовк є ключовою фігурою у судових процесах щодо розгону чернігівського «євромайдану» і може вказати на справжніх замовників цього злочину.
Саме він готував позов до адміністративного суду, на підставі якого 25 листопада 2015 року брутально знесено намет та знищено майно учасників акції на підтримку європейського вибору України.

Добавлено: 10-03-2016, 10:13
0
0

Похожие публикации


Наверх