онлайн казино Украины

Романова віртуально постала на захист таблички про «воз’єднання» з Московією

Романова віртуально постала на захист таблички про «воз’єднання» з МосковієюНародний депутат Анна Романова з Чернігова, член парламентської фракції «Самопоміч», висловила обурення перекресленням таблички, яка вшановує так зване «воз’єднання України з Росією».

Табличка розміщена на стіні Спасо-Преображенського собору, який нині використовує православна церква Московського патріархату.

«То якщо вже поглумилися над історичною табличкою про Переяславську раду, то закликаю поліцію пильнувати пам’ятник Богдану Хмельницькому, який цю раду скликав... – написала вона у Facebook. – Вандалізмом до віри не навернеш... (або це провокація?)»

Тобто, як бачимо, для депутата Романової, котра нещодавно видала книжку про історичні легенди Чернігова, виглядають як тотожні поняття Переясловська рада і тлумачення її результатів з боку Москви як «воз’єднання».

До речі, за деякими даними, лише на початку XVIII столітя Московське царство (Московія) починає на загал називатися Російською імперією. А Переясловська рада датована 1654 роком.

  • 0
Добавлено: 12-01-2018, 10:40
0
710

Похожие публикации


Наверх