онлайн казино Украины

Рахують голоси за проекти Бюджету участі

Рахують голоси за проекти Бюджету участіСьогодні в Чернігівській міській раді розпочався і триває процес підрахунку голосів чернігівців, відданих за проекти Бюджету участі (Громадського бюджету).
Бюлетені рахують представники спеціальної робочої групи, створеної для реалізації проекту Громадського бюджету в Чернігові.
На переконання громадського активіста Андрія Вареника, який входить до цієї робочої групи, якщо цього року набагато більше чернігівців взяли участь у реалізації бюджету участі та у голосуванні, значить люди довіряють цьому проекту більше з кожним роком.
Будемо сподіватися, що переможуть найбільш достойні проекти», - говорить він.
Коментуючи завершальний етап реалізації бюджету участі в поточному році, заступник міського голови Олександр Ломако нагадав, що в робочу групу, яка створена за розпорядженням міського голови, увійшли громадські активісти, представники структурних підрозділів міської ради, всі бажаючі, які зацікавились реалізацією проекту Громадського бюджету в Чернігові. Представники робочої групи долучались до процесу реалізації бюджету участі на всіх його етапах.
«Минулого року у голосуванні за подані проекти взяли участь близько 11 тисяч чернігівців, а у цьому році - понад 18 тисяч. Ми бачимо, що цього року проект став більш цікавим для громади міста. Наступного року, коли будемо реалізовувати проект бюджету участі у Чернігові вже втретє, ми сподіваємось залучити до нього ще більше жителів міста. Наше завдання – охопити приблизно 30 тисяч людей, тобто 10% населення», – сказав Олександр Ломако.
Як повідомлялося раніше, всього до голосування допущений 61 проект, з яких 30 проектів передбачають капітальні видатки та 31 - поточні видатки. Загальний обсяг фінансування - понад 6,5 млн грн (по 50% цієї суми на кожний вид видатків). Найбільша кількість пропозицій стосується сфер освіти, культури й медицини.
«Процес відкритий, підрахунок голосів ведеться публічно у присутності представників засобів масової інформації, – сказав Олександр Ломако. – Як люди проголосували, ті проекти й будуть допущені до реалізації. У бюджеті Чернігова на 2017 рік на реалізацію проектів-переможців планується передбачити приблизно 6,5 млн грн».

Добавлено: 11-10-2016, 09:40
0
0

Похожие публикации


Наверх