онлайн казино Украины

Куди у 2018 році відправлятимуть безробітних, щоб не дуже розслаблялися

Куди у 2018 році відправлятимуть безробітних, щоб не дуже розслаблялисяВиконком Чернігівської міськради 31 жовтня погодив «Програму організації та проведення у 2018 році громадських робіт для незайнятого населення».

Залучення широкого кола незайнятих до громадських робіт має «одним пострілом» замордувати двох зайців. По-перше, матеріально їх трішки підтримати, по-друге – щоб не звикали байдикувати.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міськради. Щобправда, канцелярською мовою, як ось тут і йдеться далі.

За інформацією міського центру зайнятості, впродовж 9 місяців поточного року на обліку перебувало 6900 безробітних громадян.

Для вирішення проблеми їхнього працевлаштування застосовувались активні заходи сприяння зайнятості, а саме: працевлаштовані 1650 безробітних, проходили професійне навчання 630 осіб, на громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру працювали 800 мешканців міста. Однак, активними формами сприяння зайнятості вдалося охопити лише 44,8 % тих, хто перебував на обліку у поточному році.

У 2018 році для виконання громадських робіт планується залучити 1385 безробітних громадян і організувати їхню працю на підприємствах комунальної форми власності, державних підприємствах, установах, організаціях, що підпорядковані органам місцевої влади, а також у інших роботодавців.

Перелік видів громадських робіт, що організовуються у м. Чернігові у 2018 році:

- благоустрій та озеленення території міста, об'єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму, ліквідація сміттєзвалищ та снігових заметів у місті;
- виконання робіт з прибирання місць поховання, недоглянутих могил та виконання інших робіт на кладовищах міста;
- відновлення, ремонт та догляд пам'яток архітектури, історії та культури, заповідників;
- прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, зупинок, опор міського громадського електротранспорту, вирубка чагарників уздовж доріг;
- відновлення та благоустрій природних водних джерел та водоймищ, русел річок;
- виконання підсобних робіт на будівництві або ремонті об'єктів соціальної сфери;
- участь у соціологічних опитуваннях, статистичних обстеженнях, тимчасових масових соціальних дослідженнях та анкетуваннях населення;
- упорядкування території міста з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які визначені у встановленому порядку відповідно до діючого законодавства;
- інформування населення про порядок отримання житлових субсидій, роботи з документацією;
- надання послуг із супроводу осіб з інвалідністю;
- надання допомоги учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та членам їх сімей;
- інші загальнодоступні види трудової діяльності, які відповідають потребам громади, сприяють її соціальному розвитку та організовуються за зверненням виконавчого комітету міської ради та підприємств, установ, організацій.

Перелік підприємств, організацій, установ державної і комунальної власності, на яких планується організувати громадські роботи для безробітних та осіб, що шукають роботу:

Комунальне підприємство “Новозаводське” Чернігівської міської ради
Комунальне підприємство “Чернігівське тролейбусне управління” Чернігівської міської ради
Комунальне підприємство “Деснянське” Чернігівської міської ради
Комунальне підприємство “Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування” Чернігівської міської ради
Комунальне підприємство “ЖЕК-10” Чернігівської міської ради
Комунальне підприємство “АТП - 2528” Чернігівської міської ради
Комунальне підприємство “ЖЕК-13” Чернігівської міської ради
Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної у м. Чернігові ради
Управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради

Відповідною Програмою передбачається фінансування громадських робіт за рахунок коштів місцевого бюджету та/або Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, а також коштів підприємств, організацій та установ міста, які організовують у себе роботи тимчасового характеру або виступають у якості спонсорів таких робіт.

Загалом для проведення у місті громадських робіт(для оплати праці безробітних громадян, що зайняті на роботах у комунальній та соціальній сфері) з міського бюджету виділяється 975 тис. грн.

Проект Програми організації та проведення у 2018 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова виноситиметься також на розгляд Чернігівської міської ради.

  • 0
Добавлено: 6-11-2017, 09:33
0
808

Похожие публикации


Наверх