онлайн казино Украины

До 25 жовтня буде перекрито рух на центральному перехресті Чернігова

До 25 жовтня буде перекрито рух на центральному перехресті ЧерніговаНевтомно й навіть серед осені перекривають вулиці в Чернігові. Ось і нове повідомлення міськради: з 14 до 25 жовтня буде перекрито рух на перехресті проспектів Миру і Перемоги в Чернігові.

Це для того, щоб зробити на ділянці від головпоштамту до іншого боку проспекту Перемоги повну суцільну гідроізоляцію над підземним переходом.

Таке рішення ухвалив сьогодні виконком Чернігівської міської ради.

Рішення підготовлене на підставі висновків і рекомендацій комісії в складі керівників та відповідальних фахівців як профільних підрозділів міської ради, так і газовиків, зв’язківців та всіх служб, відповідальних за мережі, що проходять у районі підземного переходу під асфальтом.
Комісія збиралася безпосередньо на місці будівельних робіт і поводила огляд стану мереж спільно.
Відповідно до її висновку, підтікання та підтоплення підземного переходу, яке виникло під час робіт з його реконструкції, свідчить про тріщини та зношеність старої гідроізоляції, які неможливо компенсувати інакше, ніж шляхом демонтажу асфальтного покриття та влаштування нової гідроізоляції підземного переходу на цій ділянці.

Ці роботи виконати необхідно ще й тому, що інакше пошкодження з часом будуть збільшуватися і це може в майбутньому призвести до виникнення аварійних ситуацій.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на засіданні виконкому так прокоментував ситуацію:

«Ми абсолютно якісно, як це можливо за наявного людського ресурсу будівельників, в рамках проекту виконали ремонтні роботи в цьому підземному переході. Цей перехід має сім виходів. На лінії, яка з’єднує 2 з них – біля головпоштамту і біля магазину навпроти – декілька разів робили часткову гідроізоляцію поверхні там, де було підтікання. Але вода знаходила собі інші шляхи, отже незначні підтікання на цій ділянці є й зараз. Для того, щоб вирішити це питання раз і назавжди, на думку комісії, залишається єдиний технічно грамотний шлях – це повністю зробити на цій ділянці суцільну гідроізоляцію 100% поверхні. Тобто унеможливити затікання води будь-яким чином.
Враховуючи, що зараз вже 13 жовтня і ми не знаємо, який буде температурний режим, ми прийняли рішення перекрити повністю всю цю ділянку і зробити гідроізоляцію на всій її площі одночасно. Рішення це приймалося надзвичайно складно. Були й думки робити спочатку на одній частині проспекту Перемоги, потім на другій. Але часу обмаль, і з технологічної точки зору це було би гірше.

Ціна робіт, за попередніми розрахунками проектантів – близько 4 мільйонів, але думаю, що вона буде меншою.

Я ще раз наголошую, що всі роботи, які ми в місті виконуємо за бюджетні кошти, ми намагаємося робити якісно, дотримуючись усіх технологічних регламентів – для того, щоби в кінцевому рахунку зберегти гроші, не витрачаючи їх потім кожного року на поточні ремонти, безкінечні і безтолкові.

Ми подивимося цей рік, як поведе себе вода. Якщо будуть підтікання на інших ділянках, у наступному році аналогічним шляхом буде гідроізольована повністю вся решта поверхні над переходом. Й таким чином ми вирішимо питання підтікань умовно назавжди.
Враховуючи всі ці обставини, я прошу чернігівців з розумінням підійти до цих незручностей і потерпіти півтора-два тижні, бо це треба для міста. Натомість ми вже поставимо крапку в підтіканні центрального підземного переходу міста, принаймні на цій ділянці».

Відповідно до інформації КП «ЧТУ», маршрути тролейбусів на час перекриття руху на перехресті зміняться наступним чином:

№ 3 – від вокзалу їде вулицею Івана Мазепи;
№ 5 – у напрямку Подусівки прямує через Красну площу до «України», по маршруту «двійки»;
№ 6 – скорочується до вулиці Шевченка
№ 7 – скасовується. Замість нього працюватимуть автобуси 7а: «Міська лікарня № 2» – «вулиця Індустріальна».

  • 0
Добавлено: 14-10-2017, 09:37
0
838

Похожие публикации


Наверх