онлайн казино Украины

Спекулянти на смерті або Зброя - маніпуляція і дезінформація?

Спекулянти на смерті або Зброя - маніпуляція і дезінформація?«Хто мене вважає дурепою!?»- запитую я себе, коли виловлюю заголовки чи інформації чернігівського Інтернет-видання.

А потім, коли я читаю девіз «Честные новости», не знаю: чи сміятися, чи плакати?

ПЕРШЕ. Це не пошук істини, а зомбування якесь. Чи не кожен заголовок – неправда. Я спочатку дивувалася, а потім зрозуміла, що у виданні працюють молоді люди, які ніколи не чули слів «істина», «правда» . Напевне, там не працюють журналісти, бо не видно професійності. На перший план виходить маніпуляція за прикладом кремлівської пропаганди.

ДРУГЕ. Вибачте, але мене прорвав останній заголовок «Атракціонів наставили, а про безпеку не подбали: чернігівці про зниклу на пляжі дівчинку». Це - спекуляція. Спекуляція на смерті. Нам відкрито варять кашу в нашій голові. Щоб ми зненавиділи тих, хто обладнав пляж, зробив дитячі майданчики і будує басейн для діток.

ТРЕТЄ. Маніпулятори заголовків з нас відволікають від того, що безпекою на воді займаються не ті, хто будує атракціони на пляжі, а Державна служба з надзвичайних ситуацій. У її віданні знаходиться рятувальна станції і фінансується з бюджету служби.

ЧЕТВЕРТЕ. Останній чоловік на пляжі «Золотий берег», якщо не помиляюся, потонув уночі 4-5 років тому після вживання компанією спиртного.

П’ЯТЕ. 12-річна дівчинка була на пляжі з батьками і могла бути в будь-якому іншому місці, де нема атракціонів, які заважають засобу масової дезінформації. Я своїх донечок та сина ніколи не пускала одних без круга, надувних нарукавників і не залишала без нагляду. Навіть тоді, коли з чоловіком навчили їх плавати і переконалися, що вони 20 хвилин безперервно можуть триматися на воді. Бо це діти, наша кров, і ми за них відповідаємо.

ШОСТЕ. Тільки я дописала, як з’явився ще один заголовок від маніпуляторів: «Атрошенко не дозволив інвалідам заїжджати на пляж». Це ж не заголовок, а неправда. Я переглянула пряму мову на каналі і зрозуміла, що до мера звернувся інвалід, і він йому відмовив, адже нікому на машині не можна заїжджати на пляж. Водночас голова доручив знайти західний варіант доставки інвалідів – типу на електромобільчику, як за кордоном.

СЬОМЕ: Неманіпулятори і правдиві журналісти могли дати заголовок : «Чернігівські інваліди будуть їздити по пляжу електромобілем?»

ВОСЬМЕ. Інваліди, які пересуваються на інвалідних візках, без перешкод потрапляють на пляж.

ДЕВ’ЯТЕ і останнє. Згаданий ресурс не подає факти, а дає їм оцінку одразу в заголовку. Кажу вам , як психолог. Маніпулюють вами, викликаючи негативне ставлення до усього, що робиться в місті. Особливо вони цілять у міського голову. Хочуть свого просунути. Якщо б не робилося нічого, вони б, напевне, кричали, що не робиться. Є відомий персонаж у мультфільмах – Баба Яга, яка завжди проти. Отакий у нас ресурс «чесних новин». І отак щодня, як молотком по голові. Нас зомбують.

ВИСНОВОК.
Безпечний дитячий пляж для купання найменших під наглядом батьків потрібно облаштовувати на піщаній косі. На теперішньому «Золотому березі» його за сіткою «лягушатником», як у нашому дитинстві, не облаштуєш, бо давно змінився рельєф берега зі зміною русла.
Ольга Луценко

  • 0
Добавлено: 18-08-2017, 09:29
0
813

Похожие публикации


Наверх