онлайн казино Украины

Гепнулася ялина біля драмтеатру

Гепнулася ялина біля драмтеатру"Знову начудили криворукі «реконструктори», що реконструюють сквер Хмельницького в Чернігові.

Певно, понищених раніше екскаваторами археологічних пам’яток їм видалося замало і вони знищили бульдозером ялину на газоні біля будівлі театру ім. Шевченка",- вибухнули такими і подібними звинуваченнями соціальні мережі.

Однак не все так просто. Виявляється подібні падіння ялин такого віку були і раніше в Чернігові.

Про причину падіння ялинки розповідає головний інженер комунального підприємства «Зеленбуд» Василь Кошельник:
- Ялинка впала після 11 години 5 липня і уже почала обростати різними домислами людей, які не зовсім розбираються в кореневих системах. Ялинка і сосна мають поверхневу систему коріння. Якщо ви там були, то повинні були побачити, що там нема центрального кореня, як у тополі чи дуба.

Тобто нема стержня, який би тримав. А крона в цих ялин велика і важка. Вона має велику парусність. Були сьогодні великі пориви вітру, і вони поклали дерево.

Ми давно попереджаємо, ці дерева падають.

Ялини були посаджені ще 1959 році. Це майже 60 років. Ці дерева в лісі можуть залишатися неаварійними до 70 років. В міських умовах їх аварійність наступає внаслідок різних причин в 40-50 років. Їх треба міняти - парусність велика. Там і ті, що поруч можуть впасти.

Он біля обласного радіо, на П’ятницькій у березні 2014 року упала ялинка.

Біля Новозаводської ради була упала ялинка з корінням.

От і біля театру не було ніякої диверсії, ніхто коріння їй не рубав.Стовбур не пошкоджували. На моїх фотографіях , які у мене все чітко видно і зрозуміло для людини, яка на цьому розуміється.

  • 0
Добавлено: 6-07-2017, 11:02
0
843

Похожие публикации


Наверх