онлайн казино Украины

«ЯНГОЛИ СВІТЛА» в Чернігові

«ЯНГОЛИ СВІТЛА» в Чернігові28 квітня 2017 року в Кіно-культурному митсецькому центрі Чернігова вперше пройшов обласний фестиваль-конкурс української патріотичної пісні та поезії часів Революції Гідності та АТО «Янголи світла».

Фестиваль ставив на меті пропагування української пісенності, поезії, музичної культури, а також підтримку і розвиток творчих талантів представників ЗСУ та учасників анти-терористичної операції на сході України.

Приємно те, що в даному творчому проекті прийняло близько 250 учасників з усієї області, а саме головне полягає в тому, що тема війни та патріотична тематика конкурсу «Янголи світла» не байдужа дітям, бо саме їм далі розбудовувати нашу державу.

Захід розпочався урочистим відкриттям з потужнього виступу театру пісні «Забава» м.Чернігова, котрі представили своє вокальне мистецтво патріотичним твором «Малюють хлопчики війну».

Відкрила фестиваль-конкурс патріотичної пісні та поезії «Янголи світла» заступник голови-керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації, почесний голова Оргкомітеку даного проекту Наталія Романова. В своїй промові Наталія Андріїівна зробила акценент саме на назві творчого проекту,бо ті герої, що загинули за нашу свободу і незалежність стали нашими «янголами світла», а також привітала всіх учасників та гостей фестивалю, зазначивши про високу виховну роль такого потрібного на сьогодні патріотичного направлення в мистецтві.

Далі розпочалася кропітка робота журі до складу якого увійшли кращі фахівці з різних направлень та жанрів, заслужені артисти України володимир Гришин та Олексій Биш, заввідділом естрадного вокалу Чернігівського музичного училища ім. Л.М. Ревуцького Маргарита Демиденко, головний хормейстер «ОМЦ навчальних закладів культури і митсецтв» Ольга Коцур, старший редактор «Чернігвської Регіональної Дирекції» НТСУ Олексій Маслов, а очолювала жюрі народна артистка України Лариса Роговець.

Всі учасники та гурти на розсуд журі представляли один патріотичний твір власний або інших аторів чи виконавців. Номінація вокальні ансамблі та гурти вразила, як журі так і глядачів в залі, виступом гурту «Бойовий акорд» з 169 Навчального центру сухопутних військ України. Соліст колективу та учасник бойових дій в АТО Сергій Дроб’язко презентував власний авторський твір «Коли нарешті скінчиться війна».

Після прослуховування всього творчого загалу журі обрало кращих в кожній номінації. І ось нарешті настала хвилююча мить – нагородження переможців. Блакитна зала Кіно-культурного митстецького центру була заповнена глядачами, військовиками. З 18.00 розпочався святковими фанфарними позивними гала-концерт та нагородження лауреатів фестивалю-конкурсу патріотичної пісні та поезії «Янголи світла». Під гучні овації голова Оргкомітету конкурсу Наталія Романова та весь склад жюрі нагороджували переможців дипломами, цінними подарунками та сувенірами.

Переможцями фестивалю-конкурсу «Янголи світла» стали:
в номінації «Сучасна патріотична пісня» - автор-виконавець з м. Любеча Тарас Тарасенко – І премія,), Анжеліка Гальчук м. Чернігів, Литвиненко Сергій, Рубан Оленіч Інна, (Варвинський р-н) та Вікторія Олійник (смт. Куликівка) - ІІ премія;
в номінації «Патріотична проза та поезія» - народний амторський театр «Хлібодар» Сосницького РБК – І премія, Краліч Наталія – ІІ премія Срібнянський РБК;

в номінації «Гурти та ансамблі» - рок-гурт «Сила сталі» - володар Гран-прі м.Козелець, гурт «Бойовий акорд» 169 Навчального центру Сухопутних військ України І премія, дитячий театр пісні «Забава» м. Чернігів ІІ премія.

Далі продовжилася гала-концертна програма за участю гостей перемоців та гостей фестивалю-конкурсу, якими були спортивний клуб «Січовий курінь отамана Сірка» з м. Прилук, що вразили всіх в залі своїми козацькими силовими та технічно-складними прийомами, також автор-виконавець Анатолій Урюпін з м. Києва подарував для матерів загиблих воїнів власну пісню «Мати», полонивши всю залу гарним сюжетом пісні та якістю виконання, ще в концертній програмі приймав участь і фіналіст проекту «Голос Країни» автор-виконавець Дмитро Селянський, додавши драйву в шоу-програму, примно сприйняв зал власний твір «Повертайтесь» автора-виконавця Ігоря Слобідського м. Чернігів, театр сучасного танцю «Міріданс» та танцювальний колектив Чернігівської Академії пенетенціарної служби «Форс» поетичний блок авторських творів з потужньою емоційністю та душевністю виконуваного матеріалу від матерів загиблих воїнів-героїв в АТО громадського обєднання «Єдина Родина» з м. Чернігова.

Додали окрасу впродовж всього фестивального дня патріотичному проекту «Янголи світла»і виставки дитячої творчості від Центру народних ремесел, Чернігівської дитячої художньої школи, Обласного центру науково-технічної творчості для дітей, юнацтва та молоді, експозиція речей загиблих з майдану та АТО. Були проведені майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного митсецтва на яких діти мали змогу проявити себе в мистецтві.

Фестиваль завершився і наостанок хочеться подякувати колегам з відділу народної творчості, клубного відділу «ОМЦ навчальних закладів культури і митсецтв», працівникам Кіно-культурного митсецького центру та всім тим, хто долучився до організації та проведення фестивалю української патріотичної пісні «Янголи світла».

  • 0
Добавлено: 3-05-2017, 09:48
0
970

Похожие публикации


Наверх