онлайн казино Украины

Фестиваль-конкурс "Поклик серця"

Фестиваль-конкурс "Поклик серця" У Чернігові в міському Палаці культури імені В. Радченка пройшов третій фестиваль-конкурс патріотичної пісні "Поклик серця", присвячений 68-й річниці визволення України від фашистських загарбників та 25-річчю створення міської організації Українського спілки ветеранів Афганістану.

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Учасниками фестивалю стали чернігівці, а також гості з Дніпропетровщини. Усі присутні на заключному концерті фестивалю хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв, які не повернулися з воєн. Від талановитої молоді було покладено квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам, встановленому в Чернігові.

Зворушливим було вручення на сцені особової справи сина ветерану Василю Шевчуку, який будучи учасником Великої Вітчизняної війни, доклав багато зусиль для згуртування воїнів-афганців, сприяв розвитку ветеранського руху. Особову справу Володимира Шевчука як реліквію його батько отримав через 32 роки після загибелі сина в Афганістані.

Учасники фестивалю-конкурсу змагалися в кількох вікових категоріях у номінаціях "сольний спів", "ансамблі" та "авторська пісня". Гран-прі фестивалю отримала учениця музичної школи №2 Анна Лисенко. Крім того, міський голова вручив спеціальні дипломи у додаткових номінаціях – "юний патріот", "за яскраве емоційне висвітлення пісні", "за волю до перемоги" та "найкраще втілення патріотично-виховної тематики в авторській пісні".

Голова журі конкурсу начальник Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, заслужений артист України майор Олександр Шевчук високо оцінив виконавську майстерність учасників фестивалю-конкурсу.

- Впевнений, що проведення щорічного фестивалю і надалі сприятиме вихованню почуття патріотизму, гордості за свою країну, за український народ на прикладі пісень воєнних років, виховуватиме шанобливе ставлення до ветеранів та воїнів, які приймали участь у бойових діях нашого часу, - наголосив він.

Добавлено: 24-10-2012, 12:24
0
0

Похожие публикации


Наверх