онлайн казино Украины

Триває підготовка до будівництва сміттєпереробного заводу

Триває підготовка до будівництва сміттєпереробного заводуПроект заводу був публічно презентований наприкінці 2016 року. Інвестором у ньому є польське підприємство, яке розробило цю технологію і будує такі заводи. Один з них у Польщі працює в Центральному воєводстві, недалеко від міста Познань.

5 лютого на засіданні міськвиконкому мер Владислав Атрошенко розповів, на якій стадії перемовини і співпраця з цього питання. Підписання угоди про співпрацю між Черніговом і Познанню можливе вже навесні.

Пряму мову наводить прес-служба Чернігівської міської ради:
Попередньо з польською стороною планується підписання Договору про співпрацю між Черніговом і Познанню десь у березні-квітні-травні, - сказав він. - Це Договір між Центральним воєводством, Чернігівською областю, Познанню та Черніговом. Об’єктивно, наші міста є локомотивами цих стосунків сьогодні між нашою областю та Центральним воєводством.
Звичайно, остаточне рішення будемо приймати колегіально, з громадським обговоренням, рішенням міської ради.
Зараз нам треба напрацювати остаточний варіант пропозицій та визначитися, чи ми сьогодні спроможні впроваджувати ці технології та вирішувати ці екологічні проблеми.

Якщо ми визначимося, що ще зарано претендувати на ці речі, то тоді нам потрібно терміново приймати рішення по облаштуванню нового полігону, закупівлі контактора, і хоча б мінімально якихось технологій, які мінімізують ризики виникнення пожеж та утримання існуючих сміттєзвалищ.
Потрібно абсолютно свідомо до цього підходити і попередньо долучити всі ці пропозиції.
Суть моїх сумнівів зводиться до того, що орієнтовно до 4 млн. євро треба буде щорічно з міського бюджету, щоб погашати кредит, хоч він і має невисокі відсотки. За сьогоднішнім курсом це умовно біля 120 млн. грн.

Якщо дивитися на перспективу, я переконаний, що не може бути в Україні, яка в центрі Європи, всього 100 доларів мінімальна зарплата. Як би там не було, я вважаю, що ми переживемо всі ці негаразди і вийдемо на рівень мінімальної заробітної плати хоча би 300-400-500 євро.
Якщо так відбудеться, то перспектива отримання та обслуговування цього кредиту – це нормальний крок.
З роками, якщо буде зростати платоспроможність населення, і ми хоча би трошки будемо наближатися до Європи в цьому - тоді й буде можливість збільшити плату людей за цю послугу і зменшити тиск на місцевий бюджет.

Сьогодні в Чернігові людина платить за вивіз і утилізацію сміття на місяць 5.60 грн. Це менше ніж 20 євроцентів. У Польщі ця послуга - умовно десь 4-5 євро.

Що Чернігів пропонує Польщі?

Ми обговорювали декілька напрямків співпраці:
- технічну можливість заведення їхнього телеканалу до нашої кабельної мережі і відповідно нашого місцевого телеканалу до їхньої кабельної мережі;
- залучення польських фахівців до напрямку валідації проїзду, сучасна безконтактна методика, є така зацікавленість у нас
-· і сміттєпереробний завод, по якому вони підтверджують готовність польської сторони надати нам кредит.

  • 0
Добавлено: 8-02-2017, 09:58
0
933

Похожие публикации


Наверх