онлайн казино Украины

Карма «профільного»: транспортна «лажа» Кириченка

Карма «профільного»: транспортна «лажа» КириченкаФілософи запевняють, що є таке поняття «карма» і, мовляв, нікуди від неї не дінешся. Судячи з останніх подій, що відбуваються в Чернігові, карма добряче зіпсувалася в одного чиновника, а саме заступника Чернігівського міського голови Олександра Кириченка.
Він не встиг ще оговтатися від «світлодіодної афери» та ганебної історії з незаконним голосуванням для коханої, як влип у нову катавасію.
Цього разу – транспортну. Та про все по порядку.
На грані «фолу»: в мерії «народжували» причини для мітингів
Як відомо, з 10 січня 2017 року в Чернігові має запрацювати нова транспортна мережа. Для цього треба провести новий конкурс серед перевізників. Чернігівські ЗМІ вже повідомляли про те, що з невідомих причин у міській раді тривалий час цю тему замовчували і справа не рухалася. Міський голова підписав розпорядження, згідно з яким нова модель мала бути напрацьована ще в лютому 2016-го, але на виконком профільний зам її проект виніс лише у вересні. З того часу – чергова «мовчанка».
Стурбовані перевізники самі прийшли до керівництва міста і заявили, що в разі зволікання на Чернігів з початку року може чекати транспортний колапс. Адже якщо своєчасно не провести конкурс, що автоматично призведе до «паралічу громадського перевезення», то з 10 січня обласним центром може прокотитися хвиля мітингів обурених чернігівців. Ці об’єктивні аргументи виявилися переконливими. Крига скресла і справи почали рухатися.
Публікація «розбрату»
Першим етапом цього процесу повинна була стати публікація про оголошення конкурсу в друкованому ЗМІ. Але профільний заступник мера Олександр Кириченко всіляко гальмував це. Стало відомо, що «профільний» мусолив і затягував тему. Нібито хотів прописати конкурс під конкретних перевізників.
Чиновник до останнього тиснув на управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради та намагався проштовхнути свій варіант. Але очільник управління Олександр Бєльський чудово усвідомлював, чим це може завершитися, і не піддавався тиску. Зважаючи на серйозність проблеми, цією справою зацікавилося навіть СБУ та інші правоохоронні органи.
Коли Олександр Бєльський зрозумів, що гратися з вогнем уже не можна і відтягувати немає куди, він проти волі пана Кириченка подав оголошення до газети «Сім днів» і публікація таки побачила світ.
Отже, незворотній процес пішов. Варто зазначити, що умови в конкурсі прописані однакові для всіх перевізників. Більше того, в нових правилах для перевізників, очевидна вигода і для чернігівців. Адже умовами передбачена повна заміна на новий рухомого складу (поступово – за 5 років).
Після публікації, що фактично нанівець звела всі плани Олександра Кириченка, він, мабуть,розлютився не на жарт: одразу викликав до себе «на килим» начальника управління транспорту, який наважився утнути такий фокус без «благословення». Відбулась неприиємна розмова.
Та чи правда все це? По коментар я вирішила звернутися безпосередньо до Олександра Бєльського.
«Так, це правда. Дійсно був неприємний момент. Але я вже не міг зволікати. Ще б трохи – і процес міг би зайти у глухий кут, що призвело б до транспортного колапсу. А це у свою чергу могло б породити масові обурення чернігівців. Мені різне розповідали – що і як я повинен зробити. Але ж підписи всюди я ставлю на тих документах. У разі чого – до кого правоохоронці тоді прийдуть?
Правильно, до мене. Тому я й подав той варіант, який має бути. Все чесно та прозоро. Я в корупційних схемах не хочу бути вплутаний. Умови рівні для всіх. Ми прописали оновлення рухомого складу, створення диспетчерської служби і GPS-моніторингу, системи безготівково розрахунку (валідація). Це реально прорив і насамперед виграють від цього пасажири», - прокоментував Олександр Бєльський.
Програв, але хоче помститися…
Отже, план Олександра Кириченка провалився? Невже тепер доведеться повернути «срібняки», ймовірно, взяті у замовників?
Але заступник міського голови вирішив, що здаватися зарано і утнув черговий трюк. Зрозумівши, що з Олександром Бєльським корупційної каші не звариш, він терміново викликав до себе «на килим» заступницю начальника транспортного управління і змусив написати «свої» умови для проведення конкурсу.
Щоправда, незрозуміло, як Олександр Кириченко втілюватиме в реальність «свій варіант», коли вже є офіційна і затверджена публікація, коли всі ознайомлені з умовами конкурсу. Замалювати коректором запис у журналі наказів – реально. А що далі?
Стерти пам'ять 300 тисяч чернігівців? Знищити всі згадки про оголошення конкурсу? Викупити і спалити всі номери газети, в якій вийшла публікація? «Зачистити» всі інтернет-портали, які повідомляли про прозорий і рівний для всіх конкурс?
Звісно, це все мракобісся нереальне. Тому «агонія» чиновника, який через безпорадність немов би втрачає розум і вигадує речі, що не піддаються здоровому глузду, здається цинічним божевіллям.
Але ж схоже на те, що Олександр Кириченкодійсно прагне анулювати оголошений конкурс.

Добавлено: 23-11-2016, 10:35
0
0

Похожие публикации


Наверх