онлайн казино Украины

Альохін про муніципальну поліцію у Чернігові: «Можна назвати її хоч ФБР. Суть від цього не зміниться

Альохін про муніципальну поліцію у Чернігові: «Можна назвати її хоч ФБР. Суть від цього не змінитьсяСтворення у Чернігові муніципальної поліції у тому вигляді, в якому пропонується, не матиме позитивного ефекту.
У цьому переконаний головний поліцейський Чернігівщини Едуард Альохін.
Своїми думками щодо необхідності існування КП під вивіскою «Муніципальна поліція» він поділився зі svoboda.fm.
«Я за муніципальну поліцію у вигляді муніципальної поліції і за приватну охоронну структуру у вигляді приватної охоронної структури» - сказав Альохін, тонко натякаючи на те, що охорона міського голови не повинне входити до завдань мунполіції.
«Діяльність подібних правоохоронних органів повинна бути чітко визначена законом. Все інше – це незрозуміло навіщо і для чого. Те, що намагаються зараз створити у місті – я не бачу тут жодного стосунку до поліції. Це комунальне підприємство і як тут можна ставити знак рівності із поліцією? Це як Земля і Марс. Поліція – це той правоохоронний орган, діяльність якого повинна бути регламентована законом, а не актом органу місцевого самоврядування» - вважає Альохін.
У той же час, він за створення у Чернігові муніципальної поліції, однак лише після прийняття Верховною Радою відповідного закону.
«Це ж комунальне підприємство до поліції не матиме жодного стосунку. Можна назвати його ФБР, ФСБ – суть від цього ніяк не зміниться. Я згоден, що проблема стихійної торгівлі є і її треба комусь вирішувати. І, напевно, не в повній мірі компетенція нинішньої поліції боротися з бабульками. На мою думку, щоб їх не було – одної поліції мало. Треба, щоб ці люди перестали бути злиднями, тоді ця проблема вирішуватиметься набагато швидше. Силами ж того комунального підприємства, яке вони збираються створювати, у них просто не буде тих повноважень, щоб здійснювати правоохоронну діяльність. Я розумію, у нас йде децентралізація і кожен мер хоче відчути себе керівником у всіх сферах життя, у тому числі, й правоохоронній. Хоча я не впевнений, що це правильно» - сказав Едуард Альохін.
Зазначимо: у Верховній Раді ще 2 роки тому був зареєстрований законопроект «Про муніципальну поліцію». Його автором був нардеп 7 скликання Микола Катеринчук.
Більш свіжий варіант – законопроект «Про муніципальну варту» авторства тодішнього спікера Володимира Гройсмана.
21 травня 2015 року Верховна Рада 8 скликання прийняла його за основу, однак вже 2 липня депутати провалили голосування за схвалення законопроекту «в цілому».
Цим законопроектом передбачалось право місцевих рад створювати варту, яка фінансуватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету або за рахунок інших коштів, не заборонених законодавством.
Основними завданнями муніципальної варти є, зокрема, забезпечення охорони публічного порядку; профілактика правопорушень; інформування органів та підрозділів поліції про виявлені кримінальні правопорушення; виконання окремих адміністративних стягнень; охорона майна, що перебуває у комунальній власності.
Створюється муніципальна варта рішенням міської ради.
Муніципальна варта та її підрозділи не входять до структури територіальних органів поліції. Також пропонувалося для забезпечення виконання завдань дати службовцям варти право на: фізичний вплив; спеціальні засоби: гумові кийки; засоби, споряджені речовинами сльозогінної та подразнюючої дії; спеціальні маркувальні та фарбувальні засоби; службових собак та службових коней. Закон у разі ухвалення мав набрати чинності з 1 січня 2016 року.
Додамо, що представляючи пропозиції по створенню муніципальної поліції у Чернігові, заступник начальника КП «Паркування і ринок» Віталій Хрустицький сказав: до повноважень муніципальної поліції входитиме благоустрій, стихійна торгівля, паркуванням авто, охорона комунальних та державних об'єктів, охорона міського голови та інше.

Добавлено: 21-09-2016, 09:49
0
0

Похожие публикации


Наверх