онлайн казино Украины

Едуард Альохін: «Відсотків 20-30 поліцейських не повинні були пройти переатестацію»

Едуард Альохін: «Відсотків 20-30 поліцейських не повинні були пройти переатестацію»Головний поліцейський області Едуард Альохін незадоволений результатами переатестації копів на Чернігівщині.
На його думку, відсоток тих, кого мали б звільнити, повинен бути набагато вищим. Про це він розповів у коментарі svoboda.fm.
«Я вважаю, що відсотків 20-30 поліцейських не повинні були пройти переатестацію» - сказав він. Зазначимо, що за результатами переатестації особового складу поліції, 85 відсотків копів пройшли перевірку. Ще 7 відсотків переведуть на вищу посаду, 4 відсотки підуть на пониження. Тобто, загальна кількість особового складу поліції, який після переатестації залишиться працювати, складає 96 відсотків. Ці показники нижчі серед керівного складу, де переатестацію не пройшли 30 відсотків копів.
Едуард Альохін, коментуючи результати переатестації, нарікає на її недосконалість, адже тестування і співбесіди із членами комісій, до яких залучались представники громадськості, не дало змоги відсіяти всіх поліцейських, не гідних цього звання.
«Я розмовляв із багатьма членами комісії, питав: «Чого так мало звільняють?». Відповідали, що в комісіях багато сердешних жіночок, яким було шкода звільняти людину. Мовляв, у них сім’ї, діти» - сказав Альохін.
У той же час, багатьох нечесних копів переатестація не зможе виявити.
«Є таке поняття як латентні корупціонери і сепаратисти. Їх ні тестами ні співбесідами не виявиш одразу, принаймні на 100 відсотків. Але ми продовжуватимемо роботу, наша служба внутрішньої безпеки, і ми прийдемо до того, до чого повинні прийти» - зазначив він.
Що ж до тих, хто не пройшов переатестацію, то майже всі вже подали апеляції на ці рішення. Однак, навіть якщо люстровані копи відновляться на посадах, довго у поліції вони не затримаються і їх можна буде звільнити без можливості оскарження, стверджує Альохін.
Нових кандидатів до поліції набиратимуть за допомогою поліцейської кадрової комісії, до якої входитимуть представники громадськості, депутати та поліцейські.
Альохін також анонсує зміни в структурі поліції. Він хоче максимально скоротити посади тих, хто працює в управліннях і займається перекладанням папірців, натомість, направити цих людей патрулювати вулиці, боротися зі злочинністю та проводити оперативну роботу.

Добавлено: 8-09-2016, 11:12
0
0

Похожие публикации


Наверх