онлайн казино Украины

«Казковий експрес», депутатський фонд та фонтани: на що «освоять» перевиконання бюджету Чернігова

«Казковий експрес», депутатський фонд та фонтани: на що «освоять» перевиконання бюджету Чернігова165 мільйонів гривень понаднормових надходжень до міського бюджету Чернігова, які можуть перерозподілити 11 серпня на 10 сесії міськради, поспішатимуть освоїти вже до кінця цього року.
Значну частину із цих коштів пропонується виділити без погоджених проектів і кошторисів.
Найбільший шматок бюджетного пирога – 65 мільйонів гривень, дістанеться управлінню житлово-комунального господарства.
Про те, куди підуть витрачені кошти, говорили сьогодні, 10 серпня, у прес-центрі «Ініціатива».
Заступниця начальника управління фінансів міськради Олена Лисенко сказала: загалом, перевиконання бюджету за 1 півріччя становить 145 мільйонів гривень. Головні надходження – від підвищення ставки податку на доходи фізичних осіб. Ще 20 мільонів отримано від скасування видатків на інші програми, зокрема, із ремонту будинків, кошти на які закладено в нові тарифи на квартплату.
Серед основних моментів: 19,5 мільйонів підуть на зарплату працівникам ПТУ. 5 мільйонів гривень витратять на ремонт підземного переходу біля готелю «Україна», хоча раніше міський голова Владислав Атрошенко говорив, що на ці потреби необхідно 3 мільйони гривень.
Ще 6,4 мільйони гривень підуть на підвищення зарплати працівникам міськради. Олена Лисенко зазначила: частково це викликано необхідністю підвищення окладів працівників органу місцевого самоврядування із 1378 до 1700 гривень, яку переглянув Кабмін.
Та суттєві надбавки отримають і начальники управлінь, зарплата яких становитиме 8 тисяч гривень проти 5500 до підвищення.
Ще 8,4 мільйона гривень, або по 200 тисяч на руки планують витратити на так звані «депутатські» фонди. Ця сума суттєво менша, аніж у Києві, де обранцям видають по 700 тисяч і менша, ніж в Херсоні, де дають по 500 тисяч гривень.
Половину суми чернігівські депутати муситимуть витратити на ремонти доріг у приватному секторі.
Половину – витратити на потреби виборців, у тому числі – й на видачу матеріальної допомоги виборцям. Політичний експерт Павло Пущенко припустив: за 3 роки каденції депутат зможе роздати по 500 гривень 600 виборцям, цим самим, забезпечивши собі перемогу на окрузі.
Та найбільше питань на засіданні бюджетної комісії викликали інші пункти видатків. За словами депутата міськради Павла Вовка представники виконавчої влади «схиляли» членів комісії голосувати за окремі пункти видатків без поданих проектів.
Зокрема, таким чином депутати на сесії можуть проголосувати «за» виділення додаткових понад 9 мільйонів гривень на реконструкцію скверу імені Хмельницького. Ще 3,9 мільйонів хочуть витратити на будівництво критої ковзанки, 900 тисяч гривень – на атракціон «Казковий експрес».

Добавлено: 11-08-2016, 09:36
0
0

Похожие публикации


Наверх