онлайн казино Украины

Противники демонтажу барельєфів з Болдиної гори згодились на перенесення. Справа за Атрошенком

Противники демонтажу барельєфів з Болдиної гори згодились на перенесення. Справа за АтрошенкомПротивники демонтажу барельєфів з Болдиної гори у Чернігові погодились на їх перенесення на територію одного із комунальних підприємств.
На їхньому місці передбачається встановлення нових пам’яток, на яких будуть зображені часи козацтва та національно-визвольних змагань у період УНР(1917-21 рр.)
Про це йшлося сьогодні, 4 липня, під час засідання міської топонімічної комісії.
Сюди, на запрошення Владислава Атрошенка, яке він зробив ще під час засідання 9 сесії міськради, прибули як противники так і прихильники демонтажу.
Під стінами міськради у цей час мітингували зо 5 любителів комуністичних пам’яток.
Наплювати на виконання закону про декомунізацію закликав членів комісії Олександр Семенюк, який сказав, що є представником екс-депутата Чернігівської міськради Івана Донця.
Утім, серед противників знесення барельєфу були і конструктивно налаштовані люди. Олена Куровська наполягала, що зносячи комуністичні пам’ятки, необхідно забезпечити їх надійне збереження та встановити на їх місці нові барельєфи.
Із цією пропозицією погодились як члени комісії так і представники патріотичних організацій.
Щоправда, коли скандальні барельєфи таки будуть знесені – невідомо.
Адже міський голова Владислав Атрошенко, який повинен забезпечувати виконання законів, рішень органів виконавчої влади та виконкому Чернігівської міської ради, не поспішає демонтувати барельєфи.
Нагадаємо: виконком міської ради на своєму засіданні ухвалив прибрати з вулиць Чернігова всі комуністичні пам’ятники до 21 червня. В їх переліку були і барельєфи на Болдиній горі.
20 травня 2016 року відповідне розпорядження на виконання закону про декомунізацію підписав і голова ОДА Валерій Куліч.

Добавлено: 5-07-2016, 09:06
0
0

Похожие публикации


Наверх