онлайн казино Украины

Патріотичні організації вимагають від Атрошенка закінчити декомунізацію Болдиної гори

Патріотичні організації вимагають від Атрошенка закінчити декомунізацію Болдиної гориПредставники низки патріотичних організацій Чернігова незадоволені рішенням міського голови Владислава Атрошенка, який розпорядився до четверга повернути на місце декомунізовані барельєфи на Болдиній горі.
Цю обіцянку, нагадаємо, він зробив 25 червня, під час спілкування із протестувальниками проти демонтажу пам'яток, що прославляють тоталітаризм.
Атрошенко тоді заявив, що розуміє вимоги людей. У відповідь представники патріотичних організацій написали міському голові свої вимоги. Нижче - подаємо текст звернення.
Шановний Владиславе Анатолійовичу!
Минулого тижня, під час виконання закону «Про декомунізацію»: зняття барельєфів, що зображують наступ армії більшовиків, на території Болдиної гори м. Чернігова невелика група людей, завадили комунальникам провести демонтаж. Зі слів робітників, ті в істериці хапали за руки та кидалися на техніку. А вже завантажений барельєф змусили спустити на землю та стерегли усю ніч.

Владислав Атрошенко – чернігівській міський голова, пішов на поступки галасливим протестувальникам, адже закон дозволяє демонтувати такі речі без будь-яких обговорень з любителями комунізму і пообіцявся встановити демонтований барельєф назад.
На думку патріотичної громадськості, волонтерів, істориків та журналістів поява організованої групи людей в пізній час і наявність на руках кількасот підписів свідчать про сплановану акцію, направлену на зрив процесу декомунізації.
Чернігівська патріотична громадськість вимагає від міської влади:
– Припинити порушення закону, зняти барельєфи і передати їх до Чернігівського історичного музею ім. В. Тарновського;
-- Згідно з Указом Президента України №17/2016 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років», ми пропонуємо оголосити конкурс щодо встановлення нових барельєфів – замість знятих, що мають відображати історію козацтва, І-х національно-визвольних змагань, Героїв Крут. Для художнього оформлення провести конкурс серед скульпторів. Для економії коштів для створення нових використати матеріал знятих барельєфів.
Контроль за виконанням покласти на виконком Чернігівської міської ради та Громадську раду при Чернігівській міській раді;
– Просимо перевірити інформацію, щодо заступника начальника управління транспорту Чернігівської міської ради Наталії Сікач, яка поставила підпис під ультиматумом до мера з вимогою залишити комуняцькі барельєфи на Болдиній горі;
– Просимо повідомити представників громадськості про дату та час демонтажу більшовицьких барельєфів. Ми готові забезпечити дотримання порядку під час демонтажу.
Список громадських організацій:
Чернігівський підрозділ «Самооборони Майдану»;
Мережа «Вільні Люди»;
ГО «Чернігівський центр підтримки добровольців»;
Відокремлений підрозділ ГО «Всеукраїнський центр допомоги учасникам АТО»;
ГО «Єдиний волонтерський центр»;
Чернігівський обласний осередок «Державницька Ініціатива Яроша»;
Благодійний фонд «Захистимо Україну»;
ГО «Перша Чернігівська Сотня»;
ГО «УНА УНСО»;
Чернігівський обласний осередок ВГО «Сокіл».
ГО «Ініціатива «Активні громадяни»
Громадський Рух «Третя Позиція»
Мистецько-політичне обєднання «Тигри Визволення Шерстянки»

Добавлено: 29-06-2016, 11:50
0
0

Похожие публикации


Наверх