онлайн казино Украины

Скільки ще будемо «тягнути гуму» з Ялівщиною?

Скільки ще будемо «тягнути гуму» з Ялівщиною?Епопея зі створення РЛП «Ялівщина» хоча й вийшла вже на фінішну пряму — ніяк не може дійти до логічного завершення — затвердження сесією обласної ради його меж (площа РЛП — 168,7 гектара).
Хоча, остаточний проект вже було представлено на початку червня. Відповідно і регіональний ландшафтний парк не розпочинає свою так потрібну мешканцям Чернігова діяльність. Чому?
На превеликий жаль, невеличкій групі так званих громадських активістів, які дійсно дуже «активно» переймаються створенням РЛП невідомо з яких джерел звісно, що планується ціла серія будівництв («від ресторацій до Діснейлендів») на ділянках, що межують з територією урочища. Вони знаходяться у приватній і комунальній власності, в оренді чи надані у постійне користування.
На їх думку, ці 35 (!) ділянок потрібно включити до меж РЛП. Тобто не тільки суттєво змінити існуюче рішення облради щодо площі РЛП 168,7 гектара — а збільшити площу майже на 32 гектари.
При цьому, порушити усі права конкретних власників чи орендарів, наданих Конституцією та Законами України.
Ще раз наголошую: що все це ґрунтується на невідомо з яких джерел отриманій інформації! І не підтверджується жодним документом або хоча б якимось проектом чи навіть його чернеткою.
І що цікаво — зробити всі протизаконні дії вони хочуть руками поважних депутатів обласної ради!
До речі, такого ж роду «шантажем» вони користуються і в міській раді Чернігові, змушуючи депутатів не продовжувати договори оренди (зміни цільового призначення земельних ділянок тощо) — й знімати ці питання з проектів рішень — тобто також порушувати закон. Й вступати в доволі серйозні конфлікти з їх власниками (орендарями, користувачами) у недалекому майбутньому.
Під час презентації проекту меж території РЛП ці «активісти» звернули увагу і на статус трьох гектарів землі під покинутими теплицями та приватним житловим будинком (Жуковського,6) — обізвавши його «білою плямою» та майбутнім об’єктом будівництва невідомо чого, що може привести до екологічної катастрофи (на кшталт, будуть їздити автомобілі з будівельними матеріалами й тому подібне).
Вчора, у понеділок, невеличка група міських журналістів поїхала подивитись на одну з «білих плям» (три гектари), до якої ведуть кілька асфальтованих доріг у більш-менш нормальному стані.
Зауважу, навіть у центрі міста багато вулиць знаходяться у набагато гіршому становищі. Територія доволі занедбана (побутове сміття; кропива та інші насадження вище людського зросту; кілька будівель (приватна та комунальна власність); наявність сторожа; присутність необхідної технічної інфраструктури; територія частково використовується для господарської діяльності.
Як виявилось власники й досі справно сплачують за вже недіючим (вимагає подовження) договором оренди земельної ділянки, але серйозної діяльності якраз і не ведуть через невизначеність з площею РЛП.
А головне, з намаганням нечисленної «групи товаришів» включити все що їм особисто кортить (без жодного обґрунтування та порушуючи всі можливі права людини) до території парку.
Зауважу, практично всі журналісти, які побували на цій «екскурсії» одностайно прийшли до думки, що переважна більшість депутатів як обласної так і міської ради — тут жодного разу не були (і правильно зробили) і навіть не уявляють, де всі ці «білі плями» знаходяться.
І в якому стані. Інакше, давно вже перестали звертати увагу на безпідставні (нині це дуже модно) звинувачення чи, м’яко кажучи, на чиїсь фантазії.
Крім того, погодились з думкою першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича — спочатку створити РЛП «Ялівщина» площею 168,7 гектара, як визначено рішенням обласної ради. А вже потім вести перемовини з власниками земельних ділянок, які прилягають до парку, або знаходиться всередині його.
При цьому, все робити в рамках чинного законодавства. Тобто, без згоди власників ділянок, до РЛП їх включено не буде.
До речі, журналісти прийшли до дуже цікавої, але не дуже приємної для «активістів» думки — якщо вони такі вже затяті захисники природи — то може скинуться грошима — й куплять власникам приватних будинків (родини яких проживають там більше 60-ти років) нові комфортабельні квартири чи котеджі!
А не змушують чужими руками (тих же депутатів) жити в будинках, які давно вже потребують якоїсь модернізації (відповідно зміни цільового призначення тощо). Роками чекаючи відповідного рішення.

  • 0
Добавлено: 14-06-2016, 09:34
0
148

Похожие публикации


Наверх