онлайн казино Украины

Громадський прес-центр з’явився у Чернігові

Громадський прес-центр з’явився у Чернігові«Глибоко копати, але просто подавати», зробити місцеву політику та реформи зрозумілими для чернігівців – таку мету окреслили для себе засновники Громадського прес-центру «Ініціатива», що розпочав свою роботу в Чернігові.
Під час презентації 21 квітня один з них – журналіст, політичний експерт та активіст Павло Пущенко – наголосив: новий проект має сприяти розвитку громадської журналістики, спрямованої на висвітлення роботи влади у Чернігові та області.
«Ми помітили, що не вистачає глибокого вивчення проблем місцевої політики та донесення до громадян простими словами якихось складних речей, - зауважив він. – Особливо, коли йдеться про транспорт, розподіл землі, житлову сферу, громадську участь. Матеріали про це зрозумілі лише для вузького кола фахівців».
Відтак, за словами Павла Пущенка, організатори бачать Громадський прес-центр «Ініціатива», як місце зустрічі громадських активістів, експертів, представників влади, депутатів та майданчик для обговорення проектів та рішень місцевої влади.
«Ми хочемо почути з перших вуст всю необхідну інформацію та різні думки, аби дати змогу журналістам спродукувати об’єктивні матеріали, - пояснив він. – Маємо бажання робити це системно. У полі зору будуть сесії Чернігівської міської та обласної рад, напередодні та після яких ми обговорюватимемо ключові питання їхнього порядку денного. Будемо прагнути, аби представники ЗМІ та громади, а не лише депутати, розуміли усі «підводні камені», дивні моменти, «слизькі місця» того, що там приймається. Хочеться глибоко копати, але просто подавати. Тобто, мати на виході зрозумілі для громадян матеріали про те, який вплив на їхнє життя матимуть ухвалені рішення».
За наслідками обговорень місцеві ЗМІ отримають експертні висновки та рекомендації. Організатори також обіцяють провести навчання для журналістів з районів області про те, «як писати про владу».
Показово те, що на презентацію проекту «дружно не прийшли» заздалегідь запрошені представники прес-служб міської та обласної рад. «Ми розцінюємо це, як велику зайнятість і завантаженість. Якщо чиновники не ходитимуть на зустрічі з журналістами, це свідчитиме про їхню непублічність», - зазначив у коментарі для нашого інтернет-видання Павло Пущенко.
Громадський прес-центр «Ініціатива» працюватиме за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 46, оф 18.
Проект реалізується громадською організацією Чернігівський освітній центр «Інціатива» за підтримки американської неурядової організації «Інтерньюс Нетворк, Інк» у рамках програми «Український Медійний Проект (У-Медіа)».

Добавлено: 22-04-2016, 11:41
0
0

Похожие публикации


Наверх